Prof.univ. dr. Sanda Maria Ardeleanu: Primarul Ion Lungu, orice am face noi, va rămâne în memoria colectivă ca primarul care a modernizat Suceava. Îl susțin din convingere așa cum am susținut oamenii faptelor și nu ai vorbelor// VIDEO


Intră acum și în grupul de

Prof. univ. dr. Sanda Maria Ardeleanu, candidat PNL la funcția de consilier local în Consilul Local Suceava, a declarat, marți, la Subiectul Zilei de la News Bucovina că s-a alăturat echipei primarului Ion Lungu pentru că este echipa cu care a construit foarte multe proiecte.

„Mi-au rămas o serie de proiecte nefinalizate pe care sper, alături de primarul Ion Lungu, să le pot finaliza”, a spus Ardeleanu.

Ea a arătat că primarul Ion Lungu, în cele patru mandate, a contribuit esențial la o Suceavă modernă, a creat un cadru și că atât ea cât și alții care au urmărit viziunea primarului Ion Lungu de la început au văzut prioritățile.

Sanda Maria Ardeleanu a spus că a fost alături de primarul Ion Lungu și atunci când Suceava a fost răscolită pe tema apă-canal când s-au făcut înlocuirile de țevi, arătând că s-au făcut lucruri în profunzime pentru bunăstarea sucevenilor și că apoi a venit un mandat „Suceava-frumoasă” și că Suceava a devenit un oraș frumos.

Ea susține că se vede că primarul Ion Lungu a avut viziune și că are nevoie de acest ultim mandat de primar pentru a finaliza proiectele începute.

Candidatul PNL a ținut să sublinieze că nu trebuie uitat că Suceava este un oraș verde și a și primit distincții pe această temă și că Suceava este un oraș care își primește în condiții foarte bune oaspeții.

„Primarul Ion Lungu, orice am face noi, va rămâne în memoria colectivă ca primarul care, alături de echipa din care a făcut parte, împreună cu președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a modernizat Suceava, au pus Suceava pe o hartă a valorilor, pe harta culturii, pe harta turismului. Nu putem să ștergem aceste realizări”, a spus Sanda Maria Ardeleanu.

Universitarul sucevean consideră că există și o compatibilitate între ea și primar.

„Noi suntem oameni ai faptelor și ai concretului. Nu ne-am pierdut niciodată în exerciții de discurs. Noi venim cu un discurs dacă avem ceva de spus”, a declarat Ardeleanu.

Mai mult, ea a subliniat că cele peste 1000 de conferințe de presă organizate de primar înseamnă comunicare cu cetățeanul, înseamnă transparență și arată un primar pus în slujba cetățeanului.

„Îl susțin din convingere așa cum am susținut oamenii faptelor și nu ai vorbelor”, a spus Ardeleanu.

Ea consideră că Ion Lungu a simțit că a făcut prea puțin pentru Universitatea „Ștefan cel Mare” și că se simte dator față de această „instituție-far” a zonei noastre.

„Universitatea s-a afirmat și s-a ridicat pe propriile puteri. Lucrul acesta este recunoscut inclusiv de echipa domnului primar și, așa cum și eu, la terminarea celui de-al doilea mandat de deputat am rămas cu niște obligații față de suceveni, din promisiunile pe care le-am făcut ca deputat, așa cred că și domnul primar simte că trebuie să continue pentru a aduce acest plus de care era mare nevoie, relația cu universitatea, dar nu o relație formală, nu o relație de eveniment sau la evenimente, nu de discurs la evenimente, ci o relație în urma căreia să iasă ceva important”, a spus Ardeleanu.

Universitarul sucevean a mai declarat că oamenii care nu vor să vadă modul în care a evoluat Suceava sunt liberi să nu vadă, dar a subliniat că „Suceava s-a dezvoltat, Suceava a creat niște baze foarte solide pentru un salt calitativ acum, pentru niște proiecte promise, anunțate, dar cărora nu le-a venit până acum timpul”.

Ea a spus că este important să fie alături de oameni consecvenți.

„De aceea e bine să continuăm cu oameni care nu au schimbat partide, nu au schimbat echipe, nu și-au schimbat țelul. E mare lucru să fii consecvent în viață. E mare lucru să nu uiți ce ai promis și să te ții de acele promisiuni până la capăt.La Suceava, Ion Lungu- pot să spun fără să exagerez- a creat o școală de administrație și a format oameni de administrație cu care poate să lucreze în continuare și este sigur că va reuși în aceste proiecte. Echipa de la Primărie reprezintă pentru mine un exemplu de echipă de administrație locală”, a spus Ardeleanu.


Intră acum și în grupul de