Gheorghe Flutur anunță de la Bilca o nouă etapă de dezvoltare economică în zonă care va genera locuri de muncă pentru tineri: Rădăuți devine un pol de atracție mai ales datorită centurii de tip inel


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, joi, la Bilca, după ce a inspectat lucrările de modernizare la drumul județean Rădăuți-Bilca-Vicovu de Sus că această zonă urmează să cunoască o dezvoltare economică reală în condițiile în care infrastructura de transport s-a modernizat.

El a spus că drumul județean care leagă Rădăuți de Bilca și de Vicovu de Sus se modernizează pe 22 de kilometri și se toarnă trei straturi de asfalt și a fost deja turnat primul strat de binder și se fac acostamente, precizând că va cere constructorului să remedieze lucrarea în niște curbe unde siguranța de trafic trebuie mărită și supralărgimile trebuie să fie corespunzătoare, respectând proiectul.

„Mă bucur că a ajuns și modernizarea acestui drum la Bilca, fiind singura cale de acces spre Rădăuți. Pe de altă parte, primarul de aici a fost mai harnic și are deja 15 kilometri de drumuri comunale și ulițe modernizate fie din bani proprii, fie prin AFIR”, a spus Flutur.

El a arătat că Bilca este o comună care a avut multe proiecte în ultimii ani cum ar fi de apă și canalizare sau cel de modernizare a  căminului cultural care intră în linie dreaptă.

„Recunosc și o spun răspicat: pentru următorul mandat a venit rândul să intrăm într-o nouă etapă în această zonă- mai ales că se termină și centura Rădăuți. Locuri de muncă pentru tineri! E foarte bine că am dus apa-canal, e foarte bine că extindem rețeaua de gaz natural, este un proiect european.Trebuie să ne gândim cum să-i facem pe tineri să nu mai plece sau să se întoarcă din străinătate la locuri de muncă”, a spus Flutur.

El consideră că Rădăuți devine un pol de atracție mai ales datorită centurii de tip inel, iar acum comunele din jur au oportunitatea să realizeze zone industriale pentru mici făbricuțe pentru diverși investitori.

Flutur a spus că există forță de muncă în zonă, dar că speră, cât de repede, să se discute și cu autoritățile Ucraina pentru deschiderea punctului de frontieră să se poată atrage forța de muncă de acolo așa cum face și Polonia.

„Zona de graniță să devină o zonă de dezvoltare economică reală”, a spus Flutur.


Intră acum și în grupul de