Locuitorii din zona Vatra Dornei-Iacobeni se pot pensiona cu doi ani mai devreme. Amendamentul Fădor la Legea pensiilor a fost adoptat de Parlament


Intră acum și în grupul de

Sucevenii care au locuit minim 30 de ani în zona Vatra Dornei-Iacobeni și la maximum 8 kilometri de aceste localități vor beneficia de reducerea cu doi ani a vârste de pensionare potrivit unui amendament la Legea pensiilor inițiat de deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor.

Astfel, miercuri a fost votat in plenul Camerei Deputaților, care este for decizional , amendamentul deputatului Angelica Fădor la Legea nr. 263/2010, privind sistemul unitar de pensii.

„Prin adoptarea acestui amendament locuitorii din Vatra-Dornei și Iacobeni, dar și cei domiciliați  pe o rază de 8 kilometri în jurul acestor localități,  beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani, fără a suporta penalitățile aferente”, a spus Angelica Fădor.

Ea a menționat că o condiție care trebuie îndeplinită pentru  a putea beneficia de pensionarea anticipată cu 2 ani este aceea ca persoanele să fi avut domiciliul într-una din aceste localități, afectate de poluarea remanentă, în ultimii 30 ani.

„Consider că prin adoptarea acestui amendament s-a realizat o reparație morală pentru cei care de-a lungul timpului au fost afectați de poluarea din zonele miniere”, a spus Angelica Fădor.


Intră acum și în grupul de