Gheorghe Flutur anunță că șoseaua ocolitoare a municipiului Vatra Dornei va fi finanțată cu peste 100 de milioane de euro, fonduri europene și va fi gestionată de primărie


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, la Vatra Dornei, că municipiul va beneficia de prevederile ordonanței de guvern privind transferul administrării șoselei de centură de la CNAIR la administrația locală și că pentru realizarea investiției vor fi alocați peste 100 de milioane de euro, fonduri europene.

Flutur a remarcat că se află în plin proces de refacere și infrastructura rutieră de la intrările în municipiu de la DN 17.

„Dacă multă lume care trecea prin Vatra Dornei avea un of referitor la calitatea drumului național și la intrarea dinspre Suceava și dinspre Bistrița îl felicit pe primar pentru că, în sfârșit, s-a realizat asfaltarea acestei zone”, a spus Flutur.

El a menționat că a durat pentru că a fost un proiect cu finanțare europeană, iar în ultima perioadă primarul a asfaltat 15 kilometri de drum în municipiu, din care 7 la intrările din municipiu.

Gheorghe Flutur și-a exprimat satisfacția că după investițiile care au fost realizate Vatra Dornei începe să arate din nou ca o  stațiune turistică.

El a spus că primarul din Vatra Dornei este invidiat de alți primari pentru că a accesat multe proiecte europene. „S-a ținut de capul meu, dar și eu m-am ținut de capul lui”, a spus Flutur.

Președintele CJ Suceava e subliniat că a fost emisă OUG prin care șoseaua de centură a municipiului Vatra Dornei va putea fi gestionată de Primărie cu fonduri europene.

„E o investiție de peste 100 de milioane de euro, de la intrarea în Vatra Dornei de la podul care se va construi peste râul Bistrița la Argestru până la Podul Alunului, iar traficul greu va ocoli municipiul și pe această variantă cum îl ocolește deja pe Valea Bistriței spre Broșteni”, a spus Flutur.

El a amintit că se află în lucru și conducta de gaz natural dinspre Pojorâta spre Vatra Dornei, investiție care urmează să fie finalizată în a doua parte a anului viitor.

Gheorghe Flutur a explicat că investițiile din Vatra Dornei sunt făcute pentru ca turiștii să aibă ce face în această stațiune și a menționat că proiectul său major din următorul mandat este realizarea stațiunii Bucovina prin asocierea stațiunilor de interes național Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc și Vatra Dornei, unde vor putea fi folosite tichete de vacanță ca în lumea civilizată.

„Vatra Dornei rămâne stațiunea cea mai veche, cu latura balneară, dar nu numai. Aici turismul montan, gastronomia, renumitele băi, apa minerală, obiceiurile, obiectivele turistice, vor fi un magnet pentru turiști”, a spus Flutur.


Intră acum și în grupul de