Ionel Vasiliu (PNL) vrea să transforme Fălticeni într-un oraș al succesului începând cu funcționalitatea administrației, creșterea calității serviciilor și lucrărilor, modernizări în cartiere, susținerea afacerilor locale sau sprijinea persoanelor în dificultate: E un proiect ambițios, realizabil și finanțabil


Intră acum și în grupul de

Candidatul PNL la funcția de primar al municipiului Fălticeni, Ionel Vasiliu, a explicat, vineri, la Subiectul Zilei de la News Bucovina proiectul său de dezvoltare a municipiului care are ca scop o viață mai bună pentru toți locuitorii.

„Vreau să dărâm muntele lipsei de profesionalism, al populismului, al nepotismului, a neputinței și să construim un turn frumos al succesului, al reușitei, al profesionalismului, al bunăstării, al veniturilor, în general din fonduri europene”, a spus Vasiliu.

El consideră că acum este nevoie de fonduri importante pentru Fălticeni și că acestea pot fi atrase în special prin proiecte cu finanțare europeană și că trebuie să se facă un pas mare pentru dezvoltare.

Candidatul PNL a menționat că pentru realizarea acestui proiect de oraș își dorește un parteneriat cu forțele de dreapta din municipiu, incluzând aici și Pro România, al cărui candidat este văzut ca un om cu vederi de dreapta.

Ionel Vasiliu a spus că nu poate critica tot ce s-a făcut în municipiul Fălticeni, dar crede că lucrurile s-au mișcat într-un ritm pe care nu-l consideră suficient.

„În ultimii ani, să ai și guvern și senator și deputat și primar, ar fi trebuit lucrurile să aibă o altă viteză de reacție, o altă reacție, dar lucrurile astea nu s-au întâmplat”, a declarat Vasiliu.

https://www.facebook.com/watch/?v=315450853081773&extid=g7T7PqOlTczlKT7e

El a subliniat că de când este noul Guvern liberal s-au făcut decontări pentru proiectele din municipiul Fălticeni, că s-au aloca banii necesari pentru dotarea Spitalului Municipal și că lucrurile se mișcă, iar ținând cont de cum evoluează lucrurile la nivel național și județean va exista guvern liberal, majoritate de dreapta în Parlament, președinte PNL de Consiliu Județean și majoritate în Consiliul Județean și primar liberal la Fălticeni.

Ionel Vasiliu a mai spus că la Fălticeni e nevoie de o guvernare locală liberală pentru că el este un om care vine din mediul privat care știe că se poate mult mai mult și de mai bună calitate și a mai arătat că sunt lucruri în Fălticeni constatate de Curtea de Conturi ca fiind ilegale și că acestea trebuie stopate.

Candidatul PNL a spus că toți coeficienții de taxare în Fălticeni sunt „întinși la maxim” în condițiile în care veniturile sunt poate cele mai mici din județ și că lumea trăiește greu, arătând că până și o familie cu doi părinți cu doi copii plătește gunoiul 60 de lei lunar, ceea ce este mult prea mult.

„Aceste lucruri vin din deficiențele administrative din faptul că nu se cunosc toate detaliile cum putem reduce costurile, care sunt avantajele prin care putem crea anumite funcționalități fiscale”, a declarat Ionel Vasiliu.

El a arătat că planul său de guvernare are proiecte care țin de urgență, proiecte care țin de importanță și proiecte care trebuiesc realizate.

„În primul an de mandat trebuie să luăm proiectele care țin de urgență, cele pe care fălticenenii le așteaptă de ani de zile, la care au alte așteptări din punct de vedere al costurilor, din punct de vedere al confortului, din punct de vedere al investițiilor pentru creșterea locurilor de muncă”, a spus Vasiliu.

El a precizat că un proiect de urgență este funcționalitatea administrației publice locale.

Potrivit lui Vasiliu este neplăcut că pentru obținerea unui document de la Primăria Fălticeni cetățeanul trebuie să solicite avizul din cinci birouri, că nu sunt funcționale serviciile de utilități în cele mai multe zone periurbane ale municipiului.

Candidatul PNL a menționat că va pune accent pe calitatea lucrărilor executate în municipiu pentru că a constatat că și la Nada Florilor va trebui intervenit pentru captarea unor izvoare care afectează construcția.

Pe lângă grija pentru buna execuție a lucrărilor, Ionel Vasiliu a spus că propune înființarea unui parc industrial în parteneriat cu localitățile învecinate în zona Rădășeni-Bunești.

Potrivit lui Vasiliu, ruta ocolitoare a municipiului va putea fi realizată pe traseul care include fostul Drum al miresei  și că va trebui realizată cu două benzi la urcare și una la coborâre și că această centură va deschide și calea spre parcul industrial.

Candidatul PNL consideră că parcul industrial va trebui să fie cu specific local și crede că vor trebui angrenați cei implicați în pomicultură, dar și cei care produc material săditor, dar nu doar din Fălticeni, ci și din zonă, precum Fântâna Mare, Baia, Cornu Luncii, unde sunt producători care nu au unde să-și depoziteze marfa pe timp îndelungat.

„Suntem al doilea mare bazin pomicol din România și toată lumea își ține marfa prin beciuri, prin garaje”, a spus Vasiliu.

El a arătat că Primăria va putea să pună la dispoziția producătorilor infrastructura necesară și accesibilitate, utilități și facilități fiscale.

Vasiliu a spus că în acest proiect este sprijinit de fratele său care este specialist horticultor cu mare experiență în domeniu.

Totodată, candidatul PNL a anunțat că vrea dezvolte și parcuri tehnologice în zonele unde acum se desfășoară activități lucrative.

„Vreau să dezvolt zona periurbană, să fac centre de producție locale”, a spus Vasiliu care a adăugat că ar municipalitatea ar putea asigura facilități fiscale.

În ceea ce privește situația locurilor de parcare, Ionel Vasiliu a prezentat un proiect care include amenajarea unei parcări subterane și supraterane în zona pieței din municipiu și consideră că și în zona Nada Florilor s-ar fi putut crea o parcare subterană, menționând că în fiecare cartier a identificat „spații moarte” în care pot fi create parcări de reședință.

Candidatul PNL a mai anunțat că un proiect mare pe care îl vizează este un centru ce protecție și incluziune socială care să fie amenajat în zona fostei case de copii care este în paragină unde dorește ca împreună cu Consiliul Județean Suceava atât pentru tinerii care părăsesc o formă de protecție socială pe care vrea să-i includă într-o formă de învățământ dual ca să învețe o meserie, dar și să le fie asigurată și o mini-garsonieră.

El a mai spus că acest centru va fi și pentru femeile abuzate aflate în situație de risc.

În parteneriat cu biserica să fie înființat și un cămin pentru bătrâni cu spații și de relaxare, iar tot acolo se va asigura o masă caldă și bătrânilor de peste 65 de ani.

În ceea ce privește susținerea sportului local, Ionel Vasiliu propune înființarea unui club sportiv al municipalității care să susțină pregătirea copiilor care pot face performanță în diverse sporturi.

În viziunea lui Vasiliu, acest club sportiv va fi o structură în care administrația publică locală se implică atât ca investitor, dar și ca organizator și va putea să atragă fonduri din diferite surse externe.

„Terenul de fotbal de la Nada Florilor pe care astăzi pasc oile vreau să-l transform într-un teren multidisciplinar pe tematică sportivă cu două terenuri de tenis de câmp, teren de baschet, teren de handbal, pistă de alergare și tribună”, a spus Vasiliu care a menționat că există fonduri europene pentru astfel de investiții.

„Am un proiect ambițios pentru oraș. Este un proiect foarte solid, consolidat prin prisma activității colegilor mei, prin prisma expertizei colegilor mei și, totodată, a oamenilor de bună credință care mi-au stat alături, proiectanți, arhitecți, profesori, care mi-au spus cum am putea face aceste lucruri ca să fie fezabile, să fie realizabile, să fie finanțabile”, a spus Vasiliu.

El a subliniat că dorește o reală modernizare a municipiului.

„Eu cred într-un Fălticeni curat, eu cred într-un Fălticeni modern, eu cred într-un Fălticeni al fălticenenilor și nu doar pe persoană fizică așa cum este astăzi”, a conchis Ionel Vasiliu.


Intră acum și în grupul de