Mirela Adomnicăi: Cât am fost prefect mi-am asumat lucrările pe drumuri naționale și s-au asfaltat 300 de km. Acum văd că pe DN 17 la Ilișești s-au stopat lucrările, iar la Milișăuți traficul e blocat de luni de zile pentru niște trotuare. Mai putem vorbi de autostrăzi?


Intră acum și în grupul de

Candidatul PSD la funcția de președinte al Consiliului Județean Suceava, Mirela Adomnicăi, a declarat la Subiectul Zilei de la News Bucovina că în mandatul de trei ani de zile de prefect al județului Suceava și-a asumat, între altele, să urmărească lucrările de asfalatare a drumurilor naționale și că au fost realizate lucrări pe 300 din cei 600 de kilometri de drumuri naționale din județ.

Ea a spus de câte ori trece prin Ilișești își aduce aminte că anul trecut a depus eforturi să obțină o finanțare de peste 23 de milioane de lei pentru consolidarea terenului alunecat de ceva vreme pe DN 17.

Adomnicăi a adăugat să s-au început lucrările anul trecut în septembrie cu foraje după modelul celor de pe șoseaua de centură a Sucevei, cu coloane de beton turnate.

Ea a precizat că înainte să demisioneze în 28 noiembrie din funcția de prefect a discutat cu constructorul să suspende lucrările pe perioada iernii pentru că existau riscuri în zona respectivă dacă ningea și că s-a convenit suspendarea lucrărilor până în primăvară și reluate pentru a fi finalizate și creată planeitatea în acea zonă.

„Ați mai văzut ceva în zonă?”, a întrebat Mirela Adomnicăi.

Ea a arătat că și la podul de la Milișăuți traficul este blocat pentru că de luni de zile se lucrează la trotuare.

Adomnicăi a reamintit că la acel pod de la Milișăuți, după inundații de cod roșu, pilonul 1 a cedat și atunci s-a angajat ca în termen de șase luni să se finalizeze lucrarea astfel încât până la sosirea iarnii să fie și recepționată lucrarea.

Mirela Adomicăi la Subiectul Zilei

Ofensivă PSD pe toate palierele politice si administrative din județul Suceava! Candidatul PSD Suceava la funcția de președinte al CJ – Mirela Adomnicăi

Publicată de NewsBucovina.ro pe Miercuri, 9 septembrie 2020

„Ne-am încadrat la zi cu termenul acela. S-a lucrat cu corturi și cu încălzire artificială ca să avem turnat și stratul de uzură”, a declarat candidatul PSD despre modul cum s-a lucrat la acel pod.

Ea și-a exprimat însă nedumerirea privind situația actuală după ce un trotuar s-a prăbușit.

„Eu văd de aproape trei luni de zile circulația blocată pe acel pod și încă nereluată. Am văzut că se fac niște trotuare de trei luni de zile care nu mai pot fi finalizate ca să reluăm circulația. Și mai vorbim de autostrăzi?”, a întrebat Adomnicăi.

Candidatul PSD la funcția de președinte al CJ Suceava a subliniat că este nevoie de proiecte mari de infrastructură, dar crede că „e jenant să vorbești de proiecte acestea mari în momentul în care tu nu ești în stare să repari două trotuare pe un pod cu trafic intens, sau neterminând o lucrare finanțată”.

„Am lăsat o lucrare, nu cu studiu de fezabilitate, ci cu finanțarea asigurată și începută. Era în procent de 40 la sută realizată”, a spus Adomnicăi despre situația de pe DN 17 de la Ilișești.

„Deși în fișa postului nu scrie că prefectul stă pe șantier, că prefectul monitorizează drumurile naționale, mi le-am asumat. Eram reprezentantul guvernului în teritoriu, inclusiv al Ministerului Transporturilor și mi le-am asumat și am fost acolo. Văd acum, pe teren, că notorietatea mea este legată de asfaltări pentru că am fost prezentă pe toate șantierele de pe drumurile naționale, iar la bilanț a fost o surpriză și pentru mine cu lucrări efectuate pe perioada mandatului. Am adunat 300 de kilometri de lucrări din cei circa 600 de kilometri de drumuri naționale din județ”, a declarat Mirela Adomnicăi.


Intră acum și în grupul de