Doi tineri din Șaru Dornei au ajuns în arest după ce s-au îmbătat și au condus, pe rând, un autoturism cu plăcuțe de înmatriculare false


Intră acum și în grupul de

Doi tineri din Șaru Dornei au fost reținuți, sâmbătă seara, și introduși în Arestul IPJ Suceava după ce au condus, fără permis și sub influența alcoolului, un autoturism.

Potrivit Poliției Județene Suceava, Poliţia municipiului Vatra Dornei, a fost sesizată telefonic prin 112, sâmbătă seara în jurul orei 19:30 că o persoană circulă cu un autoturism fără permis.

Având în vedere aspectele sesizate, la locul indicat de apelant au fost trimise două echipaje de poliţie, unul din cadrul SPR 15 Vatra Dornei şi unul din cadrul Compartimentului Rutier Vatra Dornei, iar în jurul orei 20:20, au identificat în trafic un autoturismul indicat.

Autoturismul se deplasa pe drumul comunal DC 82 satul Neagra Şarului din comuna Şaru Dornei, iar în momentul opririi acesta era condus de un tânăr de 25 ani, localnic, care a precizat faptul că nu posedă permis de conducere, fapt constatat şi cu ocazia verificării în baza de date.

Tânărul a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat o valoare de 1,08 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Din cercetări s-a stabilit că autoturismul i-a fost încredinţat spre a fi condus de către proprietarul acestuia un bărbat de 27 ani, tot din localitate, aflat pe locul dreapta faţă din autoturism.

În urma discuţiilor purtate cu conducătorul auto şi proprietarul acestuia, s-a stabilit faptul că autoturismul în cauză a fost condus iniţial de către bărbatul de 27 de ani, pe DJ 174 F din satul Şaru Dornei până în satul Dăneşti, aproximativ 3 km, unde acesta i-a încredinţat autoturismul tânărului de 25 de ani cu intenţia de a se deplasa la domiciliu.

Având în vedere faptul că şi bărbatul de 27 de ani prezenta halenă alcoolică, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar în urma verificării în baza de date s-a stabilit faptul că nici acesta nu posedă permis de conducere valabil pentru vreo categorie.

De asemenea, cu ocazia verificării autoturismului în bazele de date după seria de şasiu, s-a stabilit că avea montate plăcuţe false de înmatriculare. 

Cei doi au fost conduşi la Spitalul municipal Vatra Dornei unde le-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Având în vedere cele constatate, au fost întocmite două dosare de cercetare penală pentru „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”, „conducerea unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare” şi o faptă de „încredinţarea unui vehicul pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane care nu deţine permis de conducere şi se află sub influenţa alcoolului”.

Polițiștii au dispus reţinerea celor doi tineri de 25 și 27 de ani pentru 24 de ore aceștia fiind introduși în arestul IPJ Suceava.


Intră acum și în grupul de