Primarul Ion Lungu face apel sucevenilor să vină duminică la vot și să voteze echipa liberală care îmbină experiența cu responsabilitatea. Luăm toate măsurile pentru a diminua la minim riscul infectării.


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a făcut un apel sucevenilor să vină duminică la vot și a declarat că Primăria ia toate măsurile pentru a diminua la minimum pericolul de infectare.

„Organizăm cât mai bine votul ca să nu fie pericol de infectare în secțiile de votare. Fac tot ce pot în acest sens”, a spus Ion Lungu la Subiectul Zilei de la News Bucovina.

„Știu că este un anumit risc”, a spus primarul, dar consideră că pericolul este diminuat la minim atât timp cât oamenii vin cu măști, păstrează distanța.

„Pot să vină și cu pixul de acasă. Noi vom avea material dezinfectant”, a arătat Lungu.

El consideră că pericolul infectării este supraestimat.

„Nu va fi pericolul atât de mare cât își închipuie unii. Este foarte important să se vină la vot. Degeaba comentăm după alegeri că e X că e Y. Eu cred că oamenii au această posibilitate și chiar dacă este pandemie trebuie să vină la vot. Eu le recomand să voteze echipa liberală care are experiență și responsabilitate”, a spus Lungu.

El a mai declarat că municipiul Suceava este unul dintre cele mai performante în atragerea de proiecte cu fonduri europene din regiunea Nord-Est și din țară, așa cum a spus și directorul ADRNE, ceea ce arată că experiența are o mare importanță în acest domeniu.

Ion Lungu la Subiectul zilei

Primarul Ion Lungu din Zona de agrement a râului Suceava

Publicată de NewsBucovina.ro pe Duminică, 20 septembrie 2020

În ceea ce privește responsabilitatea, primarul a spus că s-a preocupat foarte mult de gestionarea stării de urgență, a carantinei la Suceava, când a stat în contact permanent cu sucevenii pe care i-a ajutat și sprijinit.

Lungu a mai spus că experiența și responsabilitatea s-au îmbinat și în ceea ce privește începerea noului an școlar.

Potrivit acestuia,  Primăria Suceava a făcut tot ceea ce este posibil pentru a ajuta învățământul sucevean, atât în ceea ce privește asigurarea condițiilor pentru învățământul on-line, prin finanțarea amenajărilor din fiecare clasă, cât și prin achiziția a o mie de tablete pentru elevi, dar și pentru asigurarea de materiale de protecție sau pentru a extinde cu containere spații ale unor grădinițe.

El a solicitat sucevenilor să voteze și echipa de consilieri locali subliniind că fără o majoritate în Consiliul Local va fi dificil să promoveze proiectele pe care le propune, amintind că neavând o susținere masivă în CL, Suceava a pierdut o finanțare de 2 milioane de euro pentru grădinița din Obcini sau că trei ani de zile s-au blocat proiectele parcărilor de reședință.

Lungu a spus că acum a înțeles că la vremea respectivă candidatul PSD la funcția de primar își pregătea terenul pentru aceste alegeri și acționa astfel încât primarul să nu câștige puncte prin realizarea unor proiecte, criticând acest mod de a face politică în interes personal.

„Niciodată, dar niciodată nu am pus interesul meu mai presus de interesul comunității”, a subliniat Ion Lungu.  


Intră acum și în grupul de