Dan Ioan Cușnir: După 16 ani, în loc să vorbească realizările în locul lui, Ion Lungu încearcă să dea vina pe opoziție pentru nerealizări


Intră acum și în grupul de

Candidatul PSD la funcția de primar al Sucevei, Dan Ioan Cușnir, a transmis, miercuri, un comunicat de presă în care arată că acuzele aduse opoziției actuale pentru unele dintre nerealizările administrației PNL sunt false și subliniază că primarul Ion Lungu ar trebui să lase realizările să vorbească în locul lui și să nu dea vina pe opozție pentru nerealizări.

Vă prezentăm integral comunicatul semnat de Dan Ioan Cușnir.

„Scopul meu nu este Ion Lungu. Misiunea mea este să fac bine în Suceava. Ion Lungu reprezintă doar un obstacol. Pentru ca peste 100.000 de suceveni să nu mai piardă 4 ani din viață, avem obligația să înlăturăm obstacolul numit Ion Lungu.

Pentru această campanie electorală, Ion Lungu și PNL Suceava au ales cea mai lașă configurație a mesajului electoral: minciuna și îndreptarea degetului către opoziție pentru fiecare nerealizare. E timpul însă să demontăm cele trei minciuni care au fost repetate obsesiv în această campanie electorală:

1. Proiectul pentru grădinița din Obcini. Soluția de amplasare a grădiniței în curtea școlii gimnaziale „Ion Creangă” a creat multă nemulțumire în rândul cetățenilor, iar acțiunea consilierilor PSD a reflectat în primul rând opinia sucevenilor. Al doilea aspect este faptul că realizarea acestui obiectiv, datorită faptului că nu respectă cerințele minime europene referitoare la suprafețele de desfășurare a orelor dar si de joacă necesare fiecărui copil, ar fi pus în pericol indicatorii și implicit finanțarea de pe întreaga axă 4 POR, aspect comunicat primarului Ion Lungu de către specialiștii ADR Nord Est. L-am oprit pe Ion Lungu din iresponsabilitatea de a compromite o axă de finanțare europeană. 

2. Lucrările de modernizare de pe strada Traian Țăranu. Primăria Suceava, în loc să fie un model în societate, a început lucrările fără să obțină autorizație de construire de la Consiliul Județean. Singura mea solicitare a fost legată de intrarea în legalitate a obiectivului, procedură ce a durat aproximativ 2 luni. Domnule Ion Lungu: întâi obținem autorizație de Construire și după aia construim. Întâi gândim și apoi facem! Unde este marele blocaj generat de PSD? De atunci au trecut peste 3 ani și strada Traian Țăranu este plină de cratere, de praf și de mocirlă.

3. Situația parcărilor de reședință. Din cele 342 de parcele propuse în așa zisul proiect, 108 erau pe spații verzi sau în zone cu copaci, motiv pentru care consilierii PSD au propus o abordare alternativă.  Evident că această propunere a fost respinsă și au supus la vot, timp de 3 ani, în 8 ședințe de Consiliu Local aceleași ilegalități, fără fișe cadastrale.  Dacă nu aveau aranjamente obscure la pachet cu o măsură necesară și utilă, nu ar fi fost o problemă să se fragmenteze proiectul și să-l execute secvențial. Soluția noastră sunt parcările supraetajate; soluția lor sunt parcările pe trotuare și pe spațiile verzi.

După 16 ani, în loc să vorbească realizările în locul lui, Ion Lungu încearcă să dea vina pe opoziție pentru nerealizări, dar sunt convins că electoratul sucevean a ajuns la o altă maturitate și nu se lasă înșelat de aceste tactici de manipulare.

Împreună vom genera schimbarea radicală de mentalități în Suceava. Întotdeauna NOI este mai puternic și mai important decât eu. Duminică, 27 septembrie, NOI împreună vom face ca 16 sa nu devină 20!”


Intră acum și în grupul de