Mirela Adomnicăi: Actualul președinte al CJ Suceava „turuie” în continuare promisiunile din 2016 fără nicio asumare de vină și fără niciun regret, iar județul a regresat în ultimii patru ani și sucevenii suportă consecințele//VIDEO


Intră acum și în grupul de

Candidatul PSD la funcția de președinte al Consiliului Județean Suceava, Mirela Adomnicăi, a declarat, joi, la Subiectul Zilei de la News Bucovina, că actualul președinte al Consiliului Județean Suceava vorbește în continuare de proiecte pe care le-a promis sucevenilor în 2016 fără să aibă nicio urmă de regret că nu le-a realizat și că ea a constatat că prea multă lume este dezamăgită în județ din cauza promisiunilor nerespectate.

„Trebuie avut grijă ce promisiuni se fac și modul în care aceste sunt duse la îndeplinire”, a spus Adomnicăi, adăugând că în administrația locală e mai ușor de urmărit realizarea promisiunilor.

„Se fac în continuare promisiuni și din păcate e prea mic procentul promisiunior respectate și prea mic procentul acelor promisiuni care se concretizează în investiții promise, proiecte promise. De aceea este dezamăgirea și de aceea m-am ferit să fac foarte multe promisiuni”, a spus candidatul PSD.

Ea a menționat că sunt foarte multe așteptări de la președintele de CJ și că oamenii sunt dezamăgiți pentru că aceștia nu și-au respectat promisiunile.

Adomnicăi a subliniat că proiectul pe care l-am propus a fost bazat pe cifre, pe o realitate.

„Suntem județul cu cel mai mic salariu din țară, suntem județul pe ultimele locuri din perspectiva atragerii de fonduri europene, suntem județul cu regres economic în ultimii patru ani de zile pornind și de la alți indicatori, rata șomajului, numărul de pensionari și PIB-ul pe cap de locuitor”, a declarat Mirela Adomnicăi.

Ea a precizat că atunci când a vorbit de rata mică de absorbție a fondurilor europene și de șansa ratată în ultimii patru ani de CJ Suceava a plecat de la informații de pe site-ul CJ Suceava și ale altor consilii județene din țară și prin comparație s-a văzut că nu s-au făcut lucrurile ce puteau făcute.

„Noi avem mult de recuperat. Pe lângă mega-proiecte, pe lângă proiectele ce țin de o dezvoltare spirituală, culturală a comunității, noi încă trebuie să lucrăm din greu la infrastructură. Aproape e jenant să fii candidat și să visezi luna și stelele pentru județul Suceava și, pe de altă parte, să vezi că orizontul de așteptare al oamenilor este limitat la apă, la canalizare, la asfalt”, a declarat Mirela Adomnicăi.

Ea a constatat și un mare decalaj de dezvoltare în interiorul județului, iar de aceea deviza s-a pentru următorul mandat este ca fiecare localitate să fie centrul județului.

Mirela Adomnicăi, candidatul PSD ptr CJ Suceava – la Subiectul Zilei

Candidatul PSD pentru functia de președinte a CJ Suceava, Mirela Adomnicăi – LIVE la Subiectul Zilei. Emisiune realizată de TM Publishing la comanda PSD Suceava, cod mandatar coordonator 21200019

Publicată de NewsBucovina.ro pe Miercuri, 23 septembrie 2020

„Va trebui să recuperăm niște decalaje din interiorul județului, iar în paralel să recuperăm decalaje dintre județul nostru și celelalte județe”, a spus Adomnicăi.

Ea a arătat că actualul președinte al CJ Suceava spune că se implică în construirea autostrăzii A 7 deși CJ Suceava nu are nicio atribuție în acest sens, dar în continuare sunt în județ drumuri de pământ.

Adomnicăi a subliniat că actualul președinte a reluat și în această campanie electorală promisiunile din 2016, „turuite în continuare și fără o asumare de vină, de responsabilitate, de regret și de schimbare în ceea ce înseamnă abordarea pentru următorul mandat”

Ea a spus că președintele CJ Suceava vorbește în continuare că „vom fi cei mai buni” că se vor apropia de standardele europene condițiile de viață din județul Suceava.

„Este aproape dintr-un alt film. Noi trăim în județul acesta. Memoria noastră nu e atât de scurtă, mai există și arhiva presei locale. În 2016 au fost aceleași promisiuni. Existențele acestea paralele vor fi separate definitiv de votul de duminică”, a arătat Adomnicăi.

Ea a apreciat că și ceea ce se întâmplă acum în județul Suceava, inclusiv consecințele economice, au ca rezultat lipsa de implicare a actualei conduceri județene în primăvara acestui an.

„Nu a fost un complot național împotriva noastră. A fost o situație care nu a fost gestionată bine de conducerea județeană care a ajuns să fie reprezentat și tușat în presa națională care ne-a lipit o etichetă și pe Spitalul Județean-Spitalul morții și pe județul Suceava-Lombardia României, etichete pe care noi nu am reușit încă să le dezlipim, din cauza cărora încă suportăm tot felul de consecințe, în primul rând de natură economică ce se regăsesc în nivelul de trai al fiecărui sucevean”, a spus Adomnicăi.


Intră acum și în grupul de