Flutur anunță investiții de 33 de milioane de euro în transformarea Taberei Bucșoaia în tabără internațională de tineret și sport. Guvernul a aprobat hotărârea de preluare a Taberei Bucșoaia


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, vineri, că Guvernul a aprobat în ședința de joi o Hotărâre de Guvern ce prevede preluarea la Ministerul Tineretului și Sportului a Taberei de la Bucșoaia pentru realizarea proiectului taberei internaționale de tineret și sport și declararea obiectivului de interes național.

El a spus că aceasta este o investiție de 33 de milioane de euro finanțată prin MTS.

„Am primit planșele. S-a lucrat cu un arhitect care a trăit mulți ani în Franța. Foarte interesantă va fi tabăra de la Bucșoaia”, a spus Flutur.

Președintele CJ Suceava a precizat că printre suprize sunt construcția a trei corpuri de hotel pentru cazare, a unui bazin de înot și terenuri de sport, de fotbal, baschet, tenis.

Gheorghe Flutur LIVE la Subiectul Zilei

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, final de campanie electorală! Ce urmează?

Publicată de NewsBucovina.ro pe Joi, 24 septembrie 2020

„Un proiect extrem de interesant este Bucovina în miniatură. Va foarte interesant să vezi Bucovina în miniatură și mă refer în primul rând la monumentele UNESCO, dar va fi și un sat tradițional, un sat al meșteșugarilor, o școală pentru copiii care vin în tabără”, a spus Gheorghe Flutur.

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat în urmă cu mai multe luni proiectul transformării Taberei Bucșoaia într-o tabără internațională de tineret și sport.

Pentru ca acest proiect să fie realizat era necesar ca Guvernul să preia în administrare de la Consiliul Local Frasin această tabără și să gestioneze realizarea investiției.

El a spus că dorința MTS este să facă cea mai mare tabără internațională la Bucșoaia.

„Are și tradiție și rezonanță. Este într-un loc extrem de bine amplasată, are suficient teren, cu acces la drum, la cale ferată, râul Moldova este foarte aproape și este centrul de greutate al Bucovinei”, a spus Flutur.


Intră acum și în grupul de