Flutur: PNL Suceava a câștigat alegerile în județ având majoritate în CJ și 55 de primari. Înțelepciunea electoratului a dat un semnal destul de clar privind temele și proiectele pentru județul Suceava care trebuie înfăptuite în perioada care urmează


Intră acum și în grupul de

Președintele PNL Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, vineri, într-o conferință de presă că PNL Suceava a câștigat alegerile în județ și a mulțumit sucevenilor care au fost la vot și în mod deosebit celor care au votat PNL și l-au votat pe el.

„Mă bucur că prezența la vot în județ a fost aproape de media națională, chiar dacă aceste alegeri s-au desfășurat sub semnul îngrijorărilor privind pandemia prin care țara noastră și lumea întreagă trece.O prezență de 46 la sută la Suceava este rezonabilă”, a spus Flutur.

El a adăugat că această campanie și aceste alegeri nu au escaladat focarele de coronavirus așa cum unii pesimiști excesiv se așteptau și a subliniat că și echipele partidelor politice au încercat și au reușit să respecte aceste reguli de protecție.

„PNL Suceava este câștigător în aceste alegeri și cifrele arată acest lucru”, a spus președintele PNL Suceava care a subliniat că în primul rând a fost votată administrație liberală la nivelul județului Suceava cu o majoritate pe care PNL o face din nou singur, așa cum a fost și în 2016 și în primul mandat 2008-2012

„Am avut parte și trebuie să le mulțumesc sucevenilor, că în cele două mandate încheiate am avut majoritate singuri cei din PNL. Asta înseamnă încredere substanțială din partea sucevenilor pentru administrația liberală și eu citesc și o notă bună la ceea ce am făcut și până acum. Sigur, cu amendamentul să nu ne-o luăm în cap”, a spus Flutur.

Gheorghe Flutur – conferinta de presa

Prima conferinta de presa a șefului CJ Suceava, Gheorghe Flutur, din actualul mandat

Publicată de NewsBucovina.ro pe Joi, 1 octombrie 2020

El a menționat că în județ PNL Suceava a câștigat 53 de primari și încă doi primari independenți susținuți de PNL la Gura Humorului și Frătăuții Vechi și că circa 60 la sută din populația județului locuiește în localitățile cu primari PNL.

„Asta înseamnă așteptări foarte mari de la administrația liberală județeană și locală”, a spus Flutur.

Președintele PNL Suceava a mai arătat că au fost aleși în județ 600 de consilieri locali liberali.

Flutur a reiterat că cei doi vicepreședinți ai CJ Suceava pe care îi va propune sunt Cristinel Crețu și Nicuali Barbă, actualii lui consilieri personali.

El a mai spus că alianțele la nivel local PNL este deschis pentru toate forțele politice mai puțin PSD și că fiecare primar va avea strategia lui locală.

„Ne interesează modernizarea județului Suceava, atragerea cât mai multor fonduri și să ne ținem de cuvânt la ceea e am promis în campania electorală”, a spus Flutur.

El a apreciat că această campanie electorală a fost o campanie civilizată, dar că au existat „pe ici, pe colo” anumite situații care au ieșit din limita fair-play-ului, dar că le-a ignorat ca fiind „mici incidente de campanie”.

„Chiar dacă unii și-au ales ca temă problema pandemiei, a coronavirusului, a crizei prin care a trecut Suceava, cred că nota a dat-o până la urmă suceveanul de rând, au dat-o sucevenii prin vot. Ei au înțeles cel mai bine adevărul din județul Suceava, ce s-a întâmplat în județul Suceava, și nicidecum cum au crezut unii la un moment dat, fiind niște necazuri aici, pot să se urce pe aceste evenimente și să profite. Înțelepciunea electoratului a fost cea care cred că a dat un semnal destul de clar pentru întreaga clasă politică și legat de temele care sunt așteptate și de proiectele pentru județul Suceava care trebuie înfăptuite în perioada care urmează”, a spus Flutur.

El a menționat că este foarte conștient că este încărcat cu foarte multe așteptări din partea populației și că se întâlnește cu consilierii județeni și primarii aleși pentru a discuta acțiunile urgente de sezon.

„Mă refer la intrarea în normalitate în ceea ce privește pandemia și gestionarea problemelor”, inclusiv proiectele care trebuie depuse foarte repede, cum ar fi aducțiunile pentru gaz metan.


Intră acum și în grupul de