Acasă Opinii Orest Onofrei: Dați-l jos pe Rîmbu de pe cruce (OPINIE)

Orest Onofrei: Dați-l jos pe Rîmbu de pe cruce (OPINIE)


Intră acum și în grupul de

Fostul senator de Suceava Orest Onofrei a transmis, miercuri, pe adresa redacției, o opinie legată de cazul fostului manager al Spitalului Județean Suceava, ec. Vasile Rîmbu, care este în continuare blamat pentru situația care a existat la începutul pandemiei cu noul coronavirus.

Vă prezentăm intergal opinia exprimată de Orest Onofrei:



„Dupā ce la sfîrșitul anului 2019 hoarde de Covizi ( așa să le fie numele) bântuiau, făcând ravagii în China și apoi în întreaga Asie, această molimă fără chip a cuprins toată Europa și apoi toate continentele.

Lumea, autoritățile și medicii priveau această „Simplă Gripă ” care „vine, vine, calcă totul în picioare” cu  inocentă nepăsare, produs al ignoranței criminale, comparabilă cu atitudinea celor care fotografiau ucigătorul tsunami din Indonezia anului 2004

La mijlocul lunii martie 2020 a venit și-n țară noastră și cu totul „inexplicabil” chiar și-n mîndră noastră Bucovină.

Toată lumea perplexă și contrariată nu avea altă întrebare doctă decât aceasta: Cum a fost posibil? Sau variante ajutătoare:  Cine a adus Covizii? De ce la noi? etc. Bineînțeles că totul a culminat cu fatala și implacabila întrebare: Cine este vinovat?

Ăla eu, ăla eu, cutare sau cutărică. Căutând, întrebând, scormonind foarte repede s-au găsit vinovații: Primul, vinovatul șef, Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava, încasator de injurii și supus oprobriului public. Vină: a finanțat construcția celui mai modern loc de apărare împotriva Covizilor și altfel de asemenea lighioane -Spitalul Județean Suceava- în loc să construiască baricade și să ridice metereze măcar la porțile de intrare în județ. Lupta se dă la graniță nu în cetate! Sigur, Covizii dacă n-ar fi văzut îndemnul „Hai în Bucovina” n-ar fi intrat nici în ruptul capului. Pentru asemenea criminală incompetență, Flutur trebuia răstignit înainte chiar să-și vindece rănile, fiind una din primele victime ale „nevinovaților” covizi.

Al doilea vinovat-Vasile Rîmbu managerul Spitalului Județean.

Vină: trebuia să facă niște trasee cu plăcuțe indicatoare și scriere bilingvă, română și chineză, începând de la intrarea în județ pînă în ultima cameră din spital ca acești inofensivi Covizi cum i s-a spus, să nu umble brambura, de capul lor, pe unde vor ei. E o crimă să modernizezi un spital în loc să faci trasee. Dacă acești Covizi ar fi venit cu 10 ani mai devreme probabil am fi avut tichie de trasee la o dărăpănătură de spital ca un grajd

Amândoi, Flutur și Rîmbu: Vinovați.

Nu mai are nici o importanță că  între timp Covizii au cucerit rând pe rând toată România, nu doar scumpa noastră Bucovină, că nu Flutur trebuia să organizeze apărarea și nici Rîmbu să deseneze circuite epidemiologice.

Era nevoie de vinovați, au fost gășiți și au fost răstigniți că doi tâlhari și mânia Covizilor nu s-a potolit.

Pentru că a avut prieteni, Flutur a fost dat jos (aproape mort) de pe cruce. Și-a lins rănile, a prins putere, curaj în suflet, s-a apucat de treabă și prin votul sucevenilor a fost reabilitat.

Dar Rîmbu? Cine-l dă jos de pe cruce? În perfida politică suceveană, Rîmbu e dat de mult „pe pierderi” pentru că așa e în politică: „cumpărăm și vindem”

Vasile, eu , fără să fi fost unul care a strigat -răstignește-l!, simbolic te-am dat jos de pe cruce! Poate o vor face și sucevenii.  Mă rog să nu fie prea tîrziu!

PS. Cu Flutur și cu Rîmbu înțeleg, fără să fiu de acord, că ați avut motive, dar cu Spitalul ce-ați avut?


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version