Lucian Harșovschi, încrezător că noul Consiliu Local al municipiului Suceava va fi unul puternic și va lucra în interesul sucevenilor: Va fi o alianță de cel puțin 16 voturi la marea majoritate a proiectelor


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul în exercițiu al Sucevei, Lucian Harșovschi, propus pentru un nou mandat de viceprimar, și-a exprimat, joi, încrederea că noul Consiliu local al municipiului Suceava va acționa pentru ca proiectele sucevenilor să fie aprobate și că speră ca majoritatea proiectelor să fie votate cu minim 16 voturi ale PNL, USR și PMP.

„Suntem un nou Consiliu local și contează foarte mult cum începem, dacă începem cu dreptul sau cu stângul și eu zic că vom începe cu dreptul în sensul că toți cei 23 de consilieri trebuie să lucreze în interesul sucevenilor”, a spus Harșovschi.

El a arătat că a  înțeles că există patima electorală și că se așteaptă ca, cu șase luni înainte de alegerile locale să existe anumite poziții radicale, dar că, din păcate, vechiul Consiliu local a început cu vreo doi ani și jumătate campania electorală, cu blocarea proiectului de parcări și de atunci s-a rupt acel echilibru.

„În rest se mai râdea, se mai glumea, mai erau contre, cum e și normal între putere și opoziție, dar proiectele erau aprobate, marea majoritate, în unanimitate”, a spus viceprimarul.

El și-a exprimat speranța că încă de la prima ședință de validare proiectele sucevenilor să fie aprobate.

„Unde sunt discuții aprinse vom face dezbatere publică. Dezbatere trebuie să fie în comisii pentru că acest lucru nu se mai întâmpla și se dezbătea în cadrul Consiliului, ceea ce e normal, dar comisiile de specialitate se întâlnesc înainte și dezbat acolo, cheamă oamenii de specialitate din primărie”, a spus Harșovschi.

”Noul” viceprimar PNL al Sucevei, Lucian Harșovschi la Subiectul Zilei

Lucian Harșovschi, viceprimarul PNL al Sucevei – LIVE la Subiectul Zilei

Publicată de NewsBucovina.ro pe Miercuri, 7 octombrie 2020

El consideră că va exista o majoritate de 16 voturi formată din PNL, USR și PMP.

„Va fi o alianță de cel puțin 16 voturi la marea majoritate a proiectelor”, a spus viceprimarul.

Harșovschi a subliniat că la crearea unei majorități nu este necesar neapărat un post de viceprimar negociat și că sunt multe alte aspecte care conduc la formarea unei majorități în Consiliul local.

„Am încredere în noul Consiliu Local. Un consiliu local care trebuie să fie puternic”, a conchis Lucian Harșovschi  


Intră acum și în grupul de