La alegerile parlamentare, în județul Suceava, PNL ar putea obține doi senatori și patru deputați, PSD un senator și trei deputați, PMP un senator și un deputat, iar Pro România și USR-PLUS câte un deputat-proiecție în baza rezultatelor de la alegerile locale


Intră acum și în grupul de

PNL ar urma să obțină în județul Suceava la alegerile parlamentare doi senatori și patru deputați, potrivit unei simulări efectuate de Agenția de Rating Politic în baza rezultatelor obținute la alegerile locale din 27 septembrie.

Potrivit aceleiași simulări, PSD ar urma să câștige mandate pentru un senator și trei deputați.

Pe următorul loc s-ar putea clasa PMP cu un senator și un deputat.

Pro România și USR ar urma să obțină câte un mandat de deputat.

Astfel, de la PNL ar urma să fie aleși în viitorul parlament Daniel Cadariu și Cătălina Culipei-senatori și actualii deputați Ioan Balan, Angelica Fădor, Bogdan Gheorghiu și Dumitru Mihalescul.

PNL Suceava estimează însă că va obține cinci mandate în Camera Deputaților.

De la PMP ar urma să fie aleși, dacă se confirmă această simulare, Marian Andronache la Camera Deputaților și Doru Lefter la Senat.

Simularea agenției este similară cu ținta PMP Suceava în alegerile parlamentare.

Primul pe lista USR-PLUS pentru Camera Deputaților este cercetătorul Radu Ciornei și ar urma să obțină mandatul.

PSD și Pro România nu au anunțat încă, oficial, listele de candidați pentru alegerile parlamentare

”În 2016, Agenția de Rating Politic a anticipat corect că algoritmul electoral avea să multiplice numărul de mandate al unor partide în unele județe peste așteptări. Deși partidele respective aveau un scor mediu (ex. 37%) ele au ajuns să obțină în acele cazuri chiar și 4 din toate cele 5 mandate de deputat aflate în competiție (ex. PNL la Alba). În 2020, conform noii simulări, vor exista din nou astfel de surprize, care se datorează formulelor matematice din spatele redistribuirii naționale”, precizează autorii simulării electorale.

Agenţia de Rating Politic este o companie de consultanţă&strategie politică și cercetare de piață.


Intră acum și în grupul de