Ion Lungu: Intrăm într-o nouă situație de luptă cu acest virus și e nevoie de responsabilitate și solidaritate ca să avem sărbători liniștite pentru că fericite nu prea vor putea fi//VIDEO


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a făcut vineri, un apel sucevenilor la solidaritate și responsabilitate în perioada următoare și a solicitat să fie respectate măsurile de protecție sanitară în toate situațiile astfel încât să se limiteze răspândirea acestui virus.

„Începând cu ziua de luni vom intra într-o nouă situație de luptă împotriva acestui nou coronavirus cu ținta de a limita răspândirea acestui virus. Sigur că nu este simplu. Este nevoie de o solidaritate, este nevoie de o responsabilitate a fiecăruia dintre noi”, a spus Ion Lungu .

El a menționat că nu ascunde faptul că circulând prin oraș a văzut încă oameni inconștienți care nu poartă mască sau o poartă de formă.

„Astăzi este dovedit un lucru că nu este o altă măsură să ne protejăm decât prin această mască care, vă spun din propria experiență, ajută”, a declarat Lungu.

Primarul a spus că a intrat în contact în ultimele șase luni cu mai multe persoane care au fost apoi confirmate cu infecție, dar că el e o persoană ce poartă în exces masca de protecție corespunzător.

„Eu am spus că mi-aș dori să avem sărbători liniștite pentru că sărbători fericite nu cred că putem avea în acest an. Asta este realitatea. Aproape zi de zi pierdem oameni dragi din orașul nostru. Trebuie să dăm dovadă de solidaritate și trebuie să facem tot ce putem să ne protejăm, să limităm în municipiul Suceava răspândirea. Mi-aș dori să nu ajungem la acel șase la mia de locuitori în care vin măsuri suplimentare”, a mai declarat Ion Lungu.

Primarul Sucevei, Ion Lungu – Live la Subiectul Zilei

Ce ne așteaptă la Suceava în perioada următoare? Primarul municipiului, Ion Lungu încearcă o serie de explicații la Subiectul Zilei!

Publicată de NewsBucovina.ro pe Joi, 5 noiembrie 2020

El a spus că, din păcate, urmează o perioad grea în care fiecare este responsabil de situația care va urma.

„Din păcate ne așteaptă o perioadă grea. Nu trebuie să ne panicăm, dar trebuie să fim responsabili. Fac un apel la dumneavoastră să respectăm aceste măsuri care vor fi prevăzute să intre în vigoare începând cu ziua de luni. Nu este simplu, nu este comod de multe ori, dar nu este altă variantă astăzi decât să respectăm aceste reguli, să ieșim, probabil, mai puțin din casă, să respectăm purtatul măștii în spațiile interioare, în spațiile exterioare”, a spus Lungu.

El s-a adresat și celor care lucrează în birouri, fie că sunt în instituții publice sau firme private să respecte purtatul măștii la locul de muncă și nu numai până la locul de muncă și pe stradă sau în locurile aglomerate.

„Vreau să cred că vom trece și în această toamnă acest examen pe care îl avem de dus, această luptă cu Covid, un examen de maturitate în comportament, de responsabilitate și îmi doresc ca orașul nostru să nu sufere mai mult ca alte orașe, cum a fost în primăvară, să putem avea parte de sărbători liniștite”, a spus Ion Lungu.

El a menționat că nu se va organiza Târgul de Crăciun și Revelionul în aer liber, dar vrea să facă orașul mai frumos ca niciodată dacă se poate.

„Să aducem o mângâiere sufletească sucevenilor care vor ieși pe stradă, vor privi de la geam, să se bucure se sentimentul sărbătorilor de iarnă, pentru că nu vom putea ca altă dată să ne bucurăm prin adunări, pentru că lucrurile se vor rezuma foarte mult la viața de familie”, a mai spus primarul.


Intră acum și în grupul de