Deputatul PSD Eugen Bejinariu: Închiderea școlilor echivalează cu o condamnare la analfabetism! Liberalii care ne conduc contrazic practica internațională a guvernelor care fac sacrificii economice pentru a nu afecta intelectual si emoțional generațiile viitoare

Deputatul PSD de Suceava Eugen Bejinariu a declarat, luni, că închiderea unităților școlare este o condamnare la analfabetism apreciind că „școala la distanță” nu este școală, ci o amăgire pe care nici familiile ce și-o permit nu și-o mai doresc.

Parlamentarul social-democrat sucevean consideră că din nou România este invers decât toata Europa.

„Din nou suntem altfel decât întreaga lume civilizată! Din nou ne așezăm mai prost pentru întâlnirea cu viitorul și din nou asistăm traumatizați la decizii stupide, luate parcă in ciuda noastră, întru pedepsirea oamenilor. Închiderea școlilor echivalează cu o condamnare la analfabetism!”, a declarat deputatul.

El a explicat că țările lumii au lăsat școlile să funcționeze, sacrifică orice, dar nu viitorul a milioane de copii și tineri.

Eugen Bejinariu a arătat că în Germania, cancelarul Angela Merkel a declarat că vor aplica restricții dure și vor face orice este necesar tocmai ca Germania să păstreze școlile deschise, iar premierul Marii Britanii, Boris Johnson a prezentat aceeași preocupare și că Guvernul britanic se va îngriji de orice este nevoie astfel încât copiii să poată merge la școala.

„La fel și celelalte țări europene in care virusul a cauzat tragedii chiar mai cumplite decât în România- au lăsat școlile deschise refuzând sa amputeze viitorul a milioane de copii si tineri. Pentru că „școala la distanță” nu este școală. Este o amăgire pe care nici familiile ce și-o permit nu și-o mai doresc!”, a spus deputatul PSD.

Eugen Bejinariu a mai declarat că educația online, pe care Guvernul PNL se încăpățânează să o prezinte ca pe alternativă funcțională este un sofism.

„Este o prostie în general și o tragedie în particular, pentru România. Liderii noștri parcă trăiesc în altă lume- se fac că nu știu ca există sute de mii de copii care nu au acces la internet sau tablete, ignoră faptul că o parte din profesori nu știu sau nu pot preda la distanță. Guvernanții noștri sfidează concluziile științifice care au demonstrat ca elevii nu asimilează cunoștințe dacă nu sunt reuniți în formatul școlar. Liberalii care ne conduc contrazic practica internațională a guvernelor care fac sacrificii economice pentru a nu afecta intelectual si emoțional generațiile viitoare. Guvernanții noștri refuză pur și simplu să pună în aplicare dreptul constituțional al copiilor la educație”, a declarat Eugen Bejinariu.

El a adăugat că poate că mulți dintre români vor fi ocoliți de virus și vor supraviețui sănătoși, poate că economia își va reveni peste câțiva ani, după criză, poate că multe companii și domenii se vor întrema peste timp, poate că vaccinul va aduce sfârșitul agoniei medicale pe care o parcurge planeta întreagă, dar România nu are niciun viitor si copiii noștri nici o speranță la viață mai bună daca statul îi pedepsește condamnându-i la lipsă de carte.