Senatorul Ioan Stan: Decizia eronată a Guvernului Orban de a închide piețele, corectată prin lege de PSD. Românii au dreptul să pună pe masă produse românești și să se bucure de munca semenilor lor.


Intră acum și în grupul de

Președintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a declarat, marți, că măsura închiderii piețelor de guvernul PNL este corectată de PSD printr-un amendament adus unei ordonanțe de urgență care va fi votat marți în plenul Camerei Deputaților.

„Având în vedere decizia total eronată a guvernului Orban de a închide piețele cu scopul evident de a distruge producătorii autohtoni, PSD a depus un amendament la ordonanţa 78/2019 prin care nu va permite acest lucru”, a spus Stan.

El a arătat că proiectul de act normativ realizat de PSD va fi votat marţi în comisii şi apoi va merge în plen.

„Acesta completează ordonanța de urgență prin care PNL-iștii au vrut să închidă piețele cu următorul aliniat: „Pe durata stării de alertă, pieţele agroalimentare în spaţii închise, târgurile, bâlciurile, pieţele mixte şi volante, talciocurile, aşa cum sunt definite potrivit art. 7 alin. 1 din Hotărârea Guvernului 348/2004 privind exercitarea comerţului cu produse şi servicii de piaţă în unele zone publice, cu modificările şi completările ulterioare, îşi vor putea continua activitatea, cu respectarea restricţiilor referitoare la distanţarea socială şi a măsurilor de protecţie sanitară””, a explicat senatorul PSD.

El susține că prin această completare se asigură pe mai departe activitatea piețelor și sunt încurajați producătorii români să comercializeze produse autohtone.

„PSD nu poate tolera această măsură lipsită de scrupule luată de guvernul liberal împotriva românilor care îşi câştigă cinstit pâinea din munca pământului. Românii au dreptul să pună pe masă produse româneşti și să se bucure de munca semenilor lor”, a conchis Ioan Stan.


Intră acum și în grupul de