George Mîndruță(USR-PLUS): Toate problemele sociale cauzate de pandemie vor putea genera anumite reacții majore. Dacă Guvernul nu va lua măsuri de limitare a acestor daune asupra populației este posibil să avem și alte probleme decât Covid


Intră acum și în grupul de

Candidatul USR-PLUS Suceava pentru Senat, George Mîndruță, a declarat, luni, la Analiza de Seară de la News Bucovina că autoritățile nu iau în calcul un aspect foarte important în cazul gestionării pandemiei cu noul coronavirus și anume probeleme sociale.

El a spus că anul 2020 și această epidemie, vor lăsa urme adânci, mai ales că sunt persoane care și-au pierdut oameni dragi, și-au pierdut serviciul, că există o nesiguranță a zilei de mâine, sunt afaceri mici și mijlocii afectate drastic.

„Toate problemele cu pandemia, cu problema cu locurile de muncă, cu pierderea locurilor de muncă, cu afacerile închise, toate aceste efecte asupra populației vor avea ca efect într-un viitor nu prea îndepărtat să creeze niște deranjamente sociale în disperare de cauză. Facturile vor trebui plătite, ratele la bănci, et caetera”, a spus Mîndruță.

El consideră că este nevoie de măsuri pentru sprijinirea populației.

„Dacă Guvernul nu va lua măsuri de limitare a acestor daune asupra populației, este posibil ca pe viitor să avem și alte probleme în afară de Covid-19 și problemele medicale”, a spus Mîndruță.

El a arătat că vor putea apare probeleme sociale cu impact major.

„Pot fi probleme sociale. Oameni disperați care vor apela la tot felul de soluții, mai mult sau mai puțin legale, să-și pună ordine cât de cât în viață, în familie, în traiul de zi cu zi”, a spus candidatul USR-PLUS.

George Mîndruță a apreciat că ceea ce s-a întâmplat în primăvara acestui an a prins autoritățile total nepregătite, a prins în funcții de conducere oameni care, mulți dintre ei, nu meritau să fie acolo pentru că nu aveau pregătirea necesară să fie acolo.

„Tot ce au știut să facă pe moment a fost o decizie radicală: Închidem”, a spus Mîndruță.

El a arătat că acum se repetă același lucru ca în primăvară, iar fiind campanie electorală se discută despre procente și nimeni nu are curajul să ia decizii.

 George Mîndruță, care a fost angajat ONU aproape zece ani și a lucrat în teatre de operațiuni având misiuni în Sudanul de Sud și Libia, a spus că în viață trebuie să ai curajul să iei decizii.

„Dacă nu te simți stăpân pe tine într-o poziție pe care o ocupi te duci acasă”, a spus candidatul USR-PLUS.


Intră acum și în grupul de