Marian Andronache(PMP): Școlile trebuie deschise pentru că altfel vom avea generații pierdute definitiv. În afară de localitățile carantinate, în rest școlile trebuie să funcționeze


Intră acum și în grupul de

Președintele PMP Suceava, Marian Andronache, candidat pentru Camera Deputaților, a declarat, miercuri, la Subiectul Zilei de la News Bucovina că este absolut obligatoriu să fie redeschise școlile pentru că această generație riscă să fie una de sacrificiu, iar elevii care nu merg acum la școală riscă să fie șomerii de mâine.

„Și OMS a recomandat să nu se închidă școlile, lucru care s-a întâmplat în foarte multe țări europene unde școlile sunt deschise. Poate să existe un risc, însă riscul este mic în rândul tinerilor, iar să faci școală online, aia nu se mai numește școală. Școala trebuie făcută efectiv în sălile de clasă. Acolo copiii au ce învăța și să socializeze”, a spus Andronache.

El a spus astfel, un an-doi, cât va mai ține pandemia, să rămână școlile închise este foarte greu pentru copii.

„Sunt generații pierdute efectiv. Acești copii care nu vor face școală vor fi, poate, viitorii șomeri ai României. Nu se poate așa ceva. Trebuie să luăm toate măsurile astfel încât școlile să fie deschise și copiii să meargă la școală”, a spus Andronache.

El a arătat că sunt facultăți care nu au închis și că chiar fiica lui, la UMF Iași, merge la laboratoare.

Mai deschidem școlile anul acesta? LIVE la Subiectul Zilei – Marian Andronache

Ce facem cu școlile, ce facem cu elevii? Ce soartă vom avea? Marian Andronache, PMP, vine cu o serie de soluții!

Publicată de NewsBucovina.ro pe Marţi, 17 noiembrie 2020

„Fac cursuri online, dar laboratoarele le fac fizic. Se poate”, a spus Andronache.

Liderul PMP Suceava a atras atenția că sunt foarte mulți copii care nu pot intra în online.

„La noi în județ sunt undeva la 13.000 de copii care nu pot intra online. Sunt 13.000 de copii care nu beneficiază de nicio pregătire. Unii nu au curent, alții nu au internet, alții nu au tabletă. Unul să nu aibă și era suficient”, a spus Andronache.

El consideră că s-ar putea luate măcar soluții punctuale.

„Sunt localități unde nu sunt probleme și nu văd de ce acolo școlile sunt închise. Înțeleg să fie închise într-o localitate carantinată, dar în rest nu se poate așa. În afară de imposibilitatea unor copii de a intra online, cu toată stima pentru cadrele didactice, parte dintre profesori nu sunt pregătiți pentru așa ceva”, a spus liderul PMP Suceava.

Marian Andronache a estimat că 80 la sută dintre părinți nu sunt de acord cu școala online.

El a explicat că sunt unii părinți care își permit să le ofere copiiilor lor sprijin cu un cadru didactic sau educator, dar marea majoritate nu, iar și mai greu este că pentru a face școală online unii părinți trebuie să renunțe la serviciu pentru a sta alături de copii.

„S-au iscat foarte multe probleme din cauză că aceste școli rămân închise”, a spus candidatul PMP.

El crede că, înainte de alegeri, se va lua măsura deschiderii școlilor, sau să fie deschise după vot.

Marian Andronache consideră că și piețele trebuie deschise pentru că nu acolo sunt problemele.

El a spus că nu ar fi trebuit lăsate de la bun început organizarea de petreceri unde oamenii nu respectă nicio măsură de protecție și nu școlile sau piețele.


Intră acum și în grupul de