Deputatul PNL Angelica Fădor, inițiator al legii pentru construirea Autostrăzii Nordului, consideră că aceasta este calea spre dezvoltarea Bucovinei


Intră acum și în grupul de

Deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor, unul dintre parlamentarii suceveni care au inițiat legea pentru construirea Autostrăzii Nordului, Suceava-Bistrița-Baia Mare-Satu Mare, a declarat că aceasta, alături de autostrada Siret-București reprezintă calea de dezvoltare a Bucovinei.

Deputatul liberal sucevean a menționat că estul României a fost ținut în subdezvoltare de toate guvernele PSD care s-au succedat de la Revoluție, dar că situația începe să se schimbe prin eforturile guvernării liberale.

„Această realitate ne este arătată mereu de raportările Uniunii Europene care poziționează partea de est a țării noastre printre cele mai slab dezvoltate regiuni din cadrul UE, realitate care,însă, se va schimba prin eforturile Guvernului PNL. În ultimul an, odată cu venirea PNL la guvernare, administrația liberală din județul Suceava a reușit să deblocheze proiecte importante pentru Bucovina, pentru Suceava. Cel mai recent proiect, unul capital pentru dezvoltarea economică a zonei, va intra în curând în faza de implementare, după ce președintele Klaus Iohannis a promulgat legea și au fost desemnați câștigătorii pentru realizarea documentației tehnice pentru cele trei loturi de autostradă care vor lega Baia Mare de Suceava. Este vorba despre Autostrada Nordului care va conecta Nord-Vestul țării cu Nord-Estul și care va facilita mobilitatea mărfurilor și a persoanelor”, a precizat Fădor.

Ea a subliniat că în pregătirea demarării acestui proiect esențial pentru creșterea nivelului de trai al bucovinenilor și pentru dezvoltarea economică a zonei președintele Gheorghe Flutur a anunțat deja că CJ Suceava va coordona construcția centurilor ocolitoare ale orașului Gura Humorului și municipiilor Câmpulung Moldovenesc și Vatra-Dornei.

 „În calitate de co-inițiator al legii privind construcția Autostrăzii Nordului, salut decizia președintelui Iohannis de a promulga actul normativ. Autostrada Nordului și Autostrada Moldovei vor fi stâlpii relansării economice a Bucovinei și întregii Moldove”, a conchis Angelica Fădor.


Intră acum și în grupul de