Deputatul PNL Ioan Bălan: Premierul Ludovic Orban a venit la Suceava să confirme că proiectele majore pentru județul Suceava despre care noi vorbim sunt priorități pentru guvern


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele regional al PNL deputatul de Suceava Ioan Bălan a declarat, luni, la Subiectul Zilei de la News Bucovina că vizita la Rădăuți a premierului Ludovic Orban a fost una în care a confirmat că proiectele majore pentru județul Suceava, cum ar fi cele două autostrăzi de la nord la sud și de la est la vest ori Sala Polivalentă din municipiul Suceava sunt priorități pentru guvern.

„A fost un bun prilej să confirme și să aducă vești în plus față de ceea ce vorbim noi. Faptul că la Suceava se întâmplă și se vor întâmpla lucruri”, a spus Ioan Bălan, care a menționat că pe lângă confirmarea importaței proiectelor autostrăzilor A 7 și Autostrada Nordului premierul și ministrul Transporturilor au arătat că și pentru Autostrada Nordului au fost desemnate firmele care se vor ocupa de studiile de fezabilitate.

„I-am văzut și pe adversarii politici, în special cei de la PSD care spun că Autostrada Nordului va fi făcută când copiii lor vor fi mari. Lucrurile nu stau chiar așa. Ei, aprecierile acestea, le-au făcut prin prisma putinței lor, mai corect, a neputinței lor”, a spus Ioan Bălan.

El a subliniat că Guvernul PNL este un guvern care vorbește mai puțin și face foarte mult.

„Este anul investițiilor continuate chiar dacă este un an extrem de complicat, un an extrem de apăsător din punct de vedere al sănătății oamenilor și al efectelor în economie. Anul acesta nicio investiție începută în România nu a fost oprită de Guvernul PNL”, a declarat liderul liberal sucevean.

PNL Suceava mizează totul pe dezvoltarea județului! – Subiectul Zilei

PNL Suceava vrea să trimită în Parlament o echipă care să susțină dezvoltarea accelerată a județului! Deputatul Ioan Bălan, LIVE la Subiectul Zilei

Publicată de NewsBucovina.ro pe Duminică, 22 noiembrie 2020

El a subliniat că ambele autostrăzi care vor străbate județul Suceava și A 7, Siret-Suceava-București și Suceava-Baia Mare, vor fi finanțate cu fonduri europene prin Planul de Recuperare și Reziliență, iar aceste sume de bani vor fi foarte atent gestionate astfel încât investițiile să se realizeze în termen.

Ioan Bălan a spus că pe lângă cele 80 de miliarde de euro pe care le va primi România în următorii ani de la Comisia Europeană se vorbește și de un fond suplimentar între 20 și 40 de miliarde euro.

Deputatul sucevean a recunoscut că, alături de Gheorghe Flutur, este unul dintre liderii apropiați de conducerea de la vârful partidului și, uneori, este și parte la deciziile care se iau.

„Acolo s-au stabilit că acestea sunt priorități, așa cum este o prioritate și Sala Polivalentă a municipiului Suceava”, a spus Ioan Bălan.

El a subliniat că PSD, având două guvernări una după alta au blocat continuu fondurile pentru Sala Polivalentă și abia anul acesta va intra prioritară în buget.

Ioan Bălan a precizat că la vizita premierului s-a vorbit de continuare continuării investițiilor în județul Suceava și a amintit că și în guvernarea 2008-2012, când au fost realizate investiții mari în județ au venit des miniștri și premierul.

Liderul liberal sucevean a spus că se dorește ca și în această guvernare să se procedeze la fel în ceea ce privește investițiile pentru județul Suceava.


Intră acum și în grupul de