Cristian Șologon: Diferența dintre PSD și PNL este că PSD a dat dovadă că poate gestiona și situații de criză. Uitați-vă doar ce ministru are PNL la Dezvoltare că îl țin ascuns să nu mai dea declarații


Intră acum și în grupul de

Secretarul organizației județene PSD Suceava, fostul subsecretar de stat în Ministerul Dezvoltării Cristian Șologon, candidat al PSD pentru Senat, a declarat, miercuri, la Subiectul Zilei de la News Bucovina că s-a văzut în ultimul an că PNL nu are capacitatea de a guverna.

„Cred că PSD ar fi gestionat mai bine această criză sanitară. PSD a dat dovadă că poate gestiona situații de criză și are oameni capabili să o facă. Aici este diferența dintre PSD și PNL”, a spus Șologon.

El a arătat că PNL a preluat o guvernare pe termen scurt, până la organizarea alegerilor parlamentare și că a gestionat foarte prost în toate domeniile, de la criza sanitară, problemele din educație până la proiectele de dezvoltare.

„Uitați-vă ce miniștri a avut PSD la Dezvoltare și ce are PNL. Pe actualul ministru îl țin ascuns să nu mai dea nicio declarație. Domnul Ștefan care nu reușea să pronunțe PNDL, cel mai important program al acestui minister”, a spus Cristian Șologon.

El a spus că pentru PNL, acest program de dezvoltare, PNDL e un program rău și că Ministerul Dezvoltării a devenit o instituție de anchetă și a supus anchetei toate proiectele în derulare prin PNDL 1 și PNDL 2.

Potrivit acestuia, din cele 13.000 de proiecte, 6500 de proiecte sunt în derulare, și ar fi fost găsite unele probleme la 85 de proiecte.

„E un număr foarte mic în comparație cu numărul total de proiecte. Nu ar trebui schimbată paradigma? De ce să ne gândim noi, din start, că cel care accesează niște fonduri guvernamentale este hoț? Sunt alte instituții ale statului care pot face verificări. Se pot înăspri legislații, se pot stabili foarte clar bareme și lucruri care pot fi verificate”, a spus Șologon.

El a arătat că atunci când o autoritate realizează un proiect își stabilește niște parametri și trebuie să dezvolte proiectul în acei parametri.

Șologon a spus că în calitatea lui de subsecretar de stat în Ministerul Dezvoltării s-a implicat în soluționarea unor situații apărute la unele proiecte generate de plecarea unui constructor, de modificarea tarifelor

Șologon a explicat că în PNDL 2 au fost preluate unele proiecte rămase în suspensie din perioada crizei economice din 2008-2010.

El a spus că are informații că acum sunt neplătite unele firme care au executat lucrări încă din luna august și a arătat că o firmă transmite la plată o factură după ce a încheiat o etapă a lucrării și și-a plătit materialele și forța de muncă.

„O firmă neplătită dă faliment, Asta duce la blocarea lucrării care nu se mai termină în termenul prevăzut, dar se duc și oameni în șomaj”, a spus Cristian Șologon.

El a adăugat că în guvernarea PSD plățile se făceau, de regulă, la trei săptămâni după depunerea facturii, după verificări încrucișate.


Intră acum și în grupul de