Cristian Șologon(PSD): Cei din PNL au forțat alegerile în vârf de val doi al pandemiei sperând că le vor câștiga pentru că până în primăvară scorul era cu mult diminuat, dar electoratul i-a sancționat pentru guvernarea catastrofală


Intră acum și în grupul de

Secretarul organizației județene PSD Suceava, Cristian Șologon, a declarat, marți, la Subiectul Zilei că premierul Ludovic Orban a demisionat pentru că i s-a impus în condițiile în care PNL a pierdut alegerile parlamentare.

El a spus că PNL a forțat organizarea de alegeri parlamentare în condiții de pandemie sperând că se vor clasa pe primul loc pentru că știau că până în primăvară erodarea era mult mai mare.

„Faptul că s-au ținut aceste alegeri pe vârf de val doi al pandemiei a fost o decizie luată tocmai pentru că intuiau că PNL, în urma deciziilor catastrofale luate, poate unele, în esență bune, dar neexplicate, decizii care au venit din neant și nu se legau unele de altele, i-au făcut să plătească acest preț”, a spus Șologon.

El a spus că cei din PNL au făcut doar ceea ce știu și că „erau convinși că dacă duceau aceste alegeri până în primăvară scorul PNL era mult diminuat”.

„Au forțat aceste alegeri sperând să le câștige”, a declarat Cristian Șologon.

El consideră că la Suceava PNL a pierdut alegerile din cauza aroganței, iar Gheorghe Flutur s-a culcat pe laurii victoriei alegerilor locale și crede că a fost sancționat și pentru atitudinea din campania pentru alegerile locale.

„Cred că populația a amendat și anumite mișcări din campania pentru locale, luarea cu japca a unor primari de la PSD către PNL și faptul că, acolo, în acele comunități PSD acum a câștigat. A câștigat la Ostra, la Stulpicani, la Frasin. La locale poate au dat votul primarului, dar acum au avertizat că opțiunile lor politice nu s-au schimbat”, a spus Șologon.

Mai mult, el a spus că electoratul nu a înghițit campania pe față făcută de președintele țării, Klaus Iohannis, care a acuzat mereu PSD deși de un an de zile toată conducerea țării a fost în mâinile PNL și că s-a văzut ce a reușit PNL să facă.

Secretarul organizației județene PSD Suceava a mai spus că alegerile au fost câștigate de PSD și că ascensiunea AUR, un partid naționalist, nu vine „din aer”, ci este consecința unui segment al electoratului de a se exprima.

„Trebuie să privim lucrurile în ansamblu, nu de la o alegere la alta. Au fost două runde de alegeri una după alta fără posibilitatea să ne tragem sufletul. Am trecut dintr-o campanie electorală în alta și s-au suprapus cu această pandemie, cu o campanie atipică, axată în online, fără contact cu cetățenii, lucru pe care pe noi, ca PSD ne-au dezavantajat”, a explicat Cristian Șologon.

Potrivit acestuia, PSD are organizații în toate localitățile, membrii PSD sunt conectați la problemele locuitorilor din fiecare zonă și lipsa contactului cu aceștia a fost un handicap.

Cristian Șologon a arătat că ceea ce se întâmplă acum, cu un contact prin intermediul internetului cu alegătorii nu este de dorit în continuare pentru că e nevoie de discuții directe cu electoratul.


Intră acum și în grupul de