Gheorghe Flutur este optimist că Autostrada A7 se va face: E și interesul UE pentri că este autostrada pe granița de est a Uniunii Europene. La Autostrada Nordului facem noi șosele de centură


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, miercuri, la Subiectul Zilei de la News Bucovina că este optimist în ceea ce privește realizarea proiectelor de autostrăzi din județul Suceava.

„În programul de Redresare și Reziliență este inclusă finanțarea autostrăzii A 7. Ieri am avut videoconferința în care am discutat traseele pe unde merge A 7. Și noi suntem interesați și Uniunea Europeană. Este autostrada pe granița de est a Uniunii Europene”, a spus Flutur.

El a arătat că firmele de proiectare au prezentat variantele de lucru și sunt multe variante.

„Numai între Pașcani și Suceava sunt șase variante. Firmele lucrează la așa ceva. De la Suceava la Siret sunt cinci variante, trei prin est și două prin vest”, a spus Flutur.

El a subliniat că și coridorul Nord-Sud este prins în Planul de Redresare și Reziliență și este bucuros că va fi finanțat prin acest plan.

„Până în data de 10 ianuarie trebuie să facem observații la trasee. S-a avut în vedere tot ce înseamnă obstacole. Avem linii de mare tensiune, avem poduri peste Suceava, peste Siret și trebuie să le eviți ca să nu avem cheltuieli foarte mari”, a spus președintele CJ Suceava.

Gheorghe Flutur – LIVE la Subiectul Zilei

Gheorghe Flutur continuă demersurile pentru A7. Ce facem cu drumurile noastre județene? – LIVE la Subiectul Zilei

Publicată de NewsBucovina.ro pe Marţi, 15 decembrie 2020

El a mai spus că între variantele de traseu sunt și cele care trec pe lângă municipiul Fălticeni și că este posibil ca centura ocolitoare a acestui municipiu să fie această autostradă.

În ceea ce privește Autostrada Nordului, Gheorghe Flutur a spus că este lege și că s-au deschis plicurile la licitație pentru studiile de fezabilitate și că a cerut ca centurile ocolitoare la de Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc și Vatra Dornei să fie scoase ca să fie realizate, tot pe bani europeni, dar de autoritățile locale.

„Consiliul Județean Suceava, ne-am oferit să ne implicăm noi, să ni le dea nouă să gestionăm centurile ocolitoare. De ce? Pentru că lăsate la guvernul central au foarte multe priorități și eu cred că noi suntem mai interesanți ca aceste lucruri să se întâmple pe centuri”, a spus Flutur.

El a menționat că în cazul Autostrăzii Nordului finanțarea nu este inclusă pe Programul de Redresare și Reziliență, dar speră că centurile ocolitoare vor fi făcute în perioada următoare din bani europeni.

„Aste este și discuția pe care am avut-o și ieri cu Ministerul Transporturilor”, a spus Flutur.


Intră acum și în grupul de