Primarii din Pojorâta și Mitocu Dragomirnei care „au trădat”, dar și doi consilieri județeni PMP au fost excluși din partid. Au fost revocați din Consiliul Executiv Județean al PMP secretarul executiv și președinții organizațiilor de femei și seniori


Intră acum și în grupul de

Președintele organizației județene PMP Suceava, Marian Andronache, a anunțat, vineri, într-o conferință de presă primele sancțiuni aplicate pentru neimplicarea unor membri în campania electorală pentru alegerile parlamentare și pentru acțiuni făcute împotriva intereselor partidului.

El a spus că în organizația județeană Suceava a ocupat un loc satisfăcător și a obținut rezultate de circa 6 la sută din voturi și că, în țară, 14 organizații au reușit să treacă pragul de 5 la sută pentru accederea în Parlament.

„Pentru noi a fost o mare surpriză să nu atingem pragul național și să nu intrăm în Parlament, însă cauzele sunt multiple”, a spus Andronache.

PMP Suceava face bilanțul “înfrângerii” din alegeri

PMP Suceava face bilanțul “înfrângerii” din alegeri. Conferinta de presa la sediul partidului.

Publicată de NewsBucovina.ro pe Joi, 17 decembrie 2020

El consideră că organizația județeană Suceava putea obține un rezultat mai bun.

Andronache a menționat că în Colegiul Național al PMP s-a stabilit organizarea Congresului partidului în 6-7 martie pentru alegerea noii conduceri după ce președintele Eugen Tomac și-a asumat eșecul.

El a spus că organizația Suceava, care a obținut un rezultat bun în alegeri, va avea un membru în colegiul de organizare a Congresului.

Totodată, Marian Andronache a declarat că o decizie a Colegiului Național al PMP prevede că cei care au adus prejudicii partidului prin nesusținerea a candidaților partidului vor fi excluși din partid.

El a spus că în consecință, Consiliul Executiv Județean al PMP Suceava a analizat, joi seara, implicarea primarilor PMP, a consilierilor județeni și a celor din conducerea județeană a PMP Suceava urmând ca analiza activității consilierilor locali să fie făcută în ianuarie.

Andronache a spus că primarii PMP din Pojorâta, Bogdan Codreanu și din Mitocu Dragomirnei, Radu Reziuc, care „au trădat” Partidul Mișcarea Populară au fost excluși din partid.

Din Consiliul Executiv Județean al PMP Suceava au fost revocați Tiberiu Leșan-secretar executiv, Florin Toderașcu-președinte interimar al organizației de seniori, Lenuța Bălan-președinte al organizației de femei.

Din cei cinci consilieri județeni, trei și-au făcut datoria, a spus Andronache care a menționat că un consilier județean PMP, Cristina Bucșă, care nu a venit nicio secundă în campanie, iar președintele organizației Vicovu de Sus, Petru Juravle, consilier județean, care nu s-a implicat deloc în campanie, au fost excluși din partid.

Marian Andronache a mai spus că analiza și sancțiunile pentru organizațiile locale vor fi continuate în luna ianuarie și se au în vedere în principal organizațiile Pojorâta, Mitocu Dragomirnei.


Intră acum și în grupul de