Deputatul USRPLUS de Suceava Radu Ciornei anunță depolitizarea conducerilor instituțiilor descentralizate și organizarea de concursuri: Vor fi numiri politice doar pentru prefecți și subprefecți care sunt cele mai politice funcții și să nu ne mai prefacem că sunt apolitice


Intră acum și în grupul de

Deputatul USRPLUS Suceava Radu Ciornei a declarat, marți, la Subiectul Zilei de la News Bucovina, că toate funcțiile de conducere din instituțiile descentralizate ale statului în teritoriu vor fi ocupate prin concurs și chiar dacă va dura mai mult înlocuirea actualilor șefi, acesta este principiul pe care se va merge în continuare.

El a spus că vor fi numiri politice doar pentru funcțiile de prefect și subprefect, care chiar dacă teoretic sunt funcții apolitice, de fapt sunt cele mai politice funcții dintre toate.

Radu Ciornei a spus că din discuțiile purtate, USR ar urma să aibă 14 prefecți și 28 de subprefecți. „Deocamdată nu știm dacă discuțiile acestea s-au finalizat și nu cunosc încă împărțirea pe județe”, a spus Ciornei.

El a menționat că în cadrul Alianței USR-PLUS încă nu s-a discutat dacă este o persoană desemnată pentru această funcție, de prefect.

Hai la Guvernare! Bun…dar de unde o apucăm? LIVE – Subiectul Zilei

Deputatul USR de Suceava, dr. Radu Ciornei – LIVE la Subiectul Zilei

Publicată de NewsBucovina.ro pe Luni, 4 ianuarie 2021

„Nu avem desemnată nicio persoană desemnată pentru vreo altă funcție la nivel local. Absolut orice funcție care se poate lua prin concurs se va lua prin concurs”, a spus deputatul sucevean.

El a dat asigurări că nu se vor mai schimba directorii pe criterii politice.

„Vă garantez că nu vor apărea peste noapte chestiuni de genul că a fost dat la o parte cineva și a apărut în loc un membru USR prin numire”, a spus Radu Ciornei.

El a menționat că a participat la o ședință de la grupul USRPLUS al Camerei Deputaților și s-a stabilit că nu se vor face negocieri pentru posturi din deconcentrate.

„Chiar dacă va dura mai mult ocuparea acestor posturi, vrem să le ocupăm prin concurs și poate o să tragem ca la nivel de alianță să avem un mecanism mult mai bine pus la punct, poate chiar un organism care să gestioneze aceste concursuri”, a spus Ciornei.

Deputatul sucevean a subliniat că se depolitizează orice se poate depolitiza.

„Prefectul este funcție politică, dar în teorie este apolitic și trebuie să-și dea demisia. Ar trebui să ne asumăm să nu ne mai prefacem că aceste funcții sunt apolitice când de fapt sunt cele mai politice funcții dintre toate”, a spus Radu Ciornei.

El a reiterat că toate funcțiile pentru care se organizează concurs vor fi ocupate prin concurs și a subliniat că nu se vor oferi „recompense” oamenilor de partid.

Radu Ciornei a mai arătat că modul în care se vor organiza aceste concursuri nu a fost stabilit.

„Este o problemă arzătoare care se va rezolva în următoarele săptămâni”, a spus deputatul USRPLUS.


Intră acum și în grupul de