Senatorul USR-PLUS George Mîndruță după discuțiile cu delegația PNL Suceava: Am căzut cu toții de acord că avem nevoie de autostradă. Să facem lucrurile cum trebuie de la început și să nu mai improvizăm


Intră acum și în grupul de

Senatorul USR-PLUS de Suceava, George Mîndruță, a declarat, vineri, la Subiectul Zilei că a participat, joi, la întâlnirea cu reprezentanții PNL Suceava la care nu s-a stabilit nimic, dar toți au căzut de acord că este nevoie ca județul Suceava să beneficieze de infrastructură la nivel mare, respectiv de autostrăzi.

„Nu am stabilit nimic. Doar ne-am prezentat și stabilit pricipiile pe care le vom avea în următoarea perioadă, prioritățile pentru județ.Am căzut de acord asupra mai multor subiecte. S-a mai creat  un grup de Whatsapp ceea ce este bine că avem o cale de comunicare directă”, a spus Mîndruță.

Senatorul USR-PLUS a arătat că infrastructura în Moldova și în Suceava în special este o mare problemă.

„Este o problemă pentru că efectele pe care le are o infrastructură sănătoasă și funcțională sunt extrem de diverse și de diversificate cu influențe în mediul economic, cu influențe în turism”, a explicat senatorul.

El a adăugat că pe de altă parte, proiectele în infrastructură sunt cele mai mari și costisitoare.

„De asta încercăm săptămâna viitoare o întâlnire la București la care să participe și domnul Flutur-care și-a exprimat disponibilitatea- cu miniștrii implicați, ministrul Transporturilor și ministrul Finanțelor și pe cât posibil și cu ministrul Fondurilor Europene”, a spus George Mîndruță.

Parlamentarul a subliniat că au căzut cu toții de acord că județul Suceava are nevoie de infrastructură la nivel mare.

„Eu cred că nu mai trebuie să pierdem timpul cu proiecte gen asfaltări și drumuri mai mult sau mai puțin expres. Avem nevoie de autostradă. Chiar dacă va dura un pic mai mult, chiar dacă va implica și costuri mai mari haideți să facem lucrurile cum trebuie de la început și să nu mai improvizăm și să căutăm soluții de compromis”, a spus Mîndruță.

El a apreciat că discuțiile au fost extrem de așezate și cu respect din ambele părți.

„Toate viitoarele proiecte, sau faptul că PNL are nevoie de noi pentru a deschide niște uși, legal, la București, asta vine și cu consecințe. Vom sta cu ochii pe tot ceea ce se întâmplă ulterior, sper demarării unor proiecte de mari investiții. Nu le facem lobby, ne punem pe treabă și noi ne vedem de treaba noastră. Nu, nu va fi așa”, a atras atenția senatorul USR-PLUS

El a menționat că la întâlnirea cu primarii pentru stabilirea traseului A 7 nu participă, dar că va exista o discuție cu delegația de la Ministerul Transporturilor pentru a pregăti întâlnirea de săptămâna viitoare cu ministrul Transporturilor și cu ministrul Finanțelor.

„Important este că se discută despre subiectul acesta. Că se aduce în atenția oamenilor. Dacă toate aceste lucuri se vor concretiza în fapte eu nu pot să fiu decât mulțumit”, a spus Mîndruță.

El a mai declarat că bugetul nu stă pe roze și de aceea trebuie foarte bine prioritizate investițiile.

„Se va acorda prioritate proiectelor existente deja, depuse deja și care se află la niveluri diferite de realizare, mă refer la studii de fezabilitate sau la proiecte începute, dar nu vom neglija importanța proiectelor. Poate fi un proiect nou dacă este important atunci va fi finanțat”, a spus senatorul USR PLUS Suceava.

El a amintit că ministrul Transporturilor a dat ca termen 2025 pentru finalizarea A 7.

„Există disponibilitate. Moldova a fost văduvită în anii aceștia și lucrurile se văd”, a arătat senatorul.

George Mîndruță a mai declarat că le-a spus partenerilor de coaliție că e nevoie de șoseaua de ocolire a Fălticeniului pentru că ei tot vorbesc de șosele ocolitoare la Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei și Gura Humorului, dar să nu uite Fălticeniul.

Potrivit acestuia investiția în șoseaua de ocolire a Fălticeniului costă circa 70-80 de milioane de euro, iar cea de la Gura Humorului circa 300 de milioane de euro și că se va vedea care va putea fi finanțată cu prioritate.


Intră acum și în grupul de