Senatorul PSD Ioan Stan: Țările din întreaga Europă și-au construit bugetele pentru relansarea economiilor și pentru a se dezvolta, în timp ce premierul Cîțu face exact invers, promovând tăieri și măsuri de austeritate.


Intră acum și în grupul de

Președintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a criticat dur, marți, modul în care coaliția de guvernare pregătește bugetul anului 2021 arătând că în loc de dezvoltare sunt tăieri și măsuri de austeritate.

„Spre deosebire de guvernul Cîțu al Coaliției de Dreapta (PNL-USRPLUS, UDMR),  PSD vine în fața alegătorilor cu un buget alternativ care scoate România din cercul vicios al austerității. Am gândit un buget care pune accentul pe dezvoltarea țării, un buget în care salariile, pensiile și alocațiile nu sunt înghețate ci crescute în conformitate cu ceea ce prevede legea pentru fiecare categorie socială în parte. Cifrele acestui buget, datele și măsurile concrete, vor fi prezentate miercuri, 27 ianuarie, în conferința de presă susținută de președintele PSD Marcel Ciolacu, alături de specialiștii social-democrați”, a spus Ioan Stan.

Senatorul PSD sucevean a arătat că se poate observa că țările din întreaga Europă și-au construit bugetele pentru relansarea economiilor și pentru a se dezvolta, în timp ce premierul Cîțu face exact invers, promovând tăieri și diverse măsuri de austeritate.

„Este o minciună că nu se poate! Cu priceperea pe care a demonstrat-o de fiecare dată când a guvernat, PSD a elaborat proiectul său alternativ pentru bugetul național al anului 2021 tocmai pentru a le demonstra românilor că există resurse și soluții atunci când se vrea și atunci când pui interesul țării pe primul loc, nu interesele clientelei de partid”, a explicat Ioan Stan.

Senatorul PSD spune că se pot asigura creșteri de resurse pentru sănătate, educație și investiții.

„Da, se poate! Putem să creștem resursele alocate sănătății cu 30%, cele pentru educație cu 18%, iar investițiile să fie mai mari cu 18%, în acest an. Într-adevăr, noi putem! Putem să relansăm economia, să determinăm înființarea a peste 100.000 de noi locuri de muncă, să creștem veniturile țării, să atragem masiv fonduri europene și pe această temelie solidă să readucem România pe spirala dezvoltării, cu efecte benefice asupra veniturilor oamenilor, în temeiul legii”, a spus Ioan Stan.

Liderul PSD Suceava a arătat că PSD propune aceste măsuri protejând companiile de stat, fără a le scoate la vânzare așa cum dorește să facă guvernul Cîțu, care este atât de disperat să facă rost de bani încât s-a gândit să înstrăineze până și perla economiei românești, compania strategică Hidroelectrica.

„Cu alte cuvinte, guvernul Cîțu nu doar că nu este în stare să vină în fața românilor cu un proiect de buget care să corespundă așteptărilor lor economice, dar amanetează și viitorul țării vânzând activele celor mai importante companii în care statul român deține pachete majoritare de acțiuni”, a conchis Ioan Stan.


Intră acum și în grupul de