Senatorul USRPLUS George Mîndruță și președintele CJ Suceava Gheorghe Flutur au discutat cu ministrul Fondurilor Europene despre finanțarea de proiecte mari în județul Suceava inclusiv a autostrăzii A 7

Ministrul Investițiilor și Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, împreună cu senatorul USRPLUS George Mîndruță, au avut o întâlnire la sediul ministerului cu președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, anunță USRPLUS Suceava.

Potrivit unui comunicat de presă, întâlnirea survine în urma discuțiilor de săptămîna trecută dintre conducerile județene PNL și USRPLUS asupra viitoarei colaborări pentru proiectele de dezvoltare ale județului Suceava.

Sursa citată arată că discuțiile au fost, în principal, despre finanțarea autostrăzii A7, vitală pentru Moldova, care a fost ”neglijată” la acest aspect de guvernările anterioare.

„Moldova este singura regiune care nu este traversată de nici un segment de autostradă, lucru care înfrânează dezvoltarea județelor din estul țării”, se arată în comunicatul USRPLUS Suceava.

În cadrul întâlnirii s-a convenit asupra necesității urgentării proiectelor mari, de anvergură, asupra parteneriatului între UAT-uri, precum și asupra creării de facilități pentru investitori.

„S-a discutat și despre demararea proiectului de asociere a orașelor Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc și Vatra Dornei, proiect atât de necesar pentru punerea în valoare a uriașului potențial turistic al zonei montane”, se menționează în comunicat.

Totodată, se subliniază că doar un efort comun, bazat pe un parteneriat serios, fără prejudecăți politice, axat pe proiecte concrete, realizabile, poate duce la rezultate notabile.

Mai mult, ministrul Cristian Ghinea a menționat că este prima întâlnire în care USRPLUS şi PNL se prezintă împreună pentru a discuta şi susține proiectele unui județ.

”Așa cum am promis, sprijinim transpartinic proiectele de dezvoltare locală și regională ale județului Suceava” a declarat senatorul USRPLUS George Mîndruță.