Ion Lungu: Ludovic Orban și-a întărit poziția în partid după ce i s-a cerut demisia. Dacă mai ies băieții ăștia și spun că vor să-l schimbe te apucă râsul


Intră acum și în grupul de

Primarul liberal al Sucevei, Ion Lungu, președinte al organizației municipale PNL Suceava,  crede că cei care au inițiat acțiunea de demitere a lui Ludovic Orban au greșit profund:  

„Avem un Congres. Lucrurile acolo se vor tranșa. Nu este ceva ilegal să candidezi la Congres la orice funcție din partid.Părerea mea este că totuși, imaturitatea politică a unor oameni care sunt mai noi în partid s-au grăbit, au făcut o furtună într-un pahar cu apă”, a spus Lungu.

El crede că a fost o greșeală enormă pentru că oamenii vor acum să vadă cum acționează PNL la guvernare și nu cine este președintele de partid.

„Cred că este o greșeală enormă a celor care au inițiat-o. Totuși oamenii au o așteptare enormă, imensă de la guvernare și pe ei puțin îi interesează cine va fi președintele PNL”, a spus Lungu.

El a apreciat că este total inoportun în această perioadă când se așează Guvernul, când se stabilesc prioritățile, când oamenii așteaptă bugetul, când oamenii vor să vadă ce se întâmplă cu această pandemie să se deschidă cutia Pandorei cu cine va fi președintele PNL.

„Eu zic că lucrurile se vor tranșa de la sine. Părerea mea personală este că acest lucru, cumva l-a întărit pe Ludovic Orban. Dacă iar mai ies băieții ăștia și spun că vor să-l schimbe te apucă râsul. Parcă ați mai încercat și altă dată. Cumva, povestea a fost dusă în derizoriu.Din toată povestea asta domnul Ludovic Orban a ieșit întărit”, a spus Lungu.

Liderul liberal sucevean a mai declarat că el îl respectă pe Ludovic Orban pe care îl cunoaște de ani de zile și care susține proiectele de dezvoltare din Suceava.

„Sigur, este azi președintele PNL, îl respectăm, eu îl respect pentru că îl cunosc de atâția ani de zile. Nu știu dacă va fi prea curând un președinte de partid, un prim ministru care să vină de cinci ori într-un an la Suceava. A fost alături de Suceava, de suceveni, în proiecte mari pe care le avem și este în continuare prin poziția de președinte de partid, de președinte al Camerei Deputaților”, a declarat Ion Lungu.

El este convins că lucrurile se vor așeza, dar că nimeni nu a avut de câștigat din această acțiune.

„Oamenii vor soluții, vor să vadă ce facem, cum guvernăm, ce facem cu pandemia. Astea sunt prioritățile de grad zero”, a spus Lungu.

El a recunoscut că au fost nemulțumiri în partid după alegerile parlamentare și după formarea guvernului, dar că acestea sunt situații generate de o guvernare în coaliție.

„Sigur că au fost nemulțumiri când am văzut că ministere importante unde noi aveam proiecte importante nu mai sunt la PNL. Asta este situația când faci cu mai mulți guvernul”, a spus Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de