Fost lider PLUS Suceava consideră că USR Suceava banalizează expertiza când alege prefectul prin concurs de filme de prezentare și de CV-uri: Este o dezbrăcare de conținut și seriozitate a funcției publice și că „orice desculț profesional” pare calificat dacă a avut un stagiu de activist


Intră acum și în grupul de

Fostul lider PLUS Suceava Beniamin Atodiresei a luat în derâdere, sâmbătă, modul în care USR Suceava înțelege să desemneze candidatul de prefect pentru județul Suceava, apreciind că se tratează superficial o poziție publică importată unde orice ONG-ist sau activist pare gata calificat.

„E ridicol când prin fandoseli de jună, pensionară, ajungi să tratezi nominalizarea prefectului ca o gesticulație de bucătărie”, spune Beniamin Atodiresei.

El consideră că „a propune cadre și mima selecții ce contrazic însăși postura de funcție politică reflectă o predispoziție a USR Suceava spre scenografii ieftine”.

Atodiresei apreciază că atunci când un partid ca USR vine din spatele AUR este mai rentabil să se replieze prin a-și recunoaște dimensiunea politică și că poate deveni și onorabil.

„Dar a te îmbătoșa public, când ești mai nimeni în județ, nu e dovada isteţimii, ci doar a reflexului voinței obstinante de putere; ca singura recomandare!”, a crede fostul lider PLUS.

Mai mult, el atrage atenția că se banalizează expertiza și chiar funcția publică de prefect.

„Apelul e la inducerea unei false liberalizări în care orice desculț profesional, dacă a trecut prin stagiul de ong-ist sau activist, este un gata calificat. Rezultatul este o dezbrăcare de conținut și seriozitate a funcției publice, în definitiv o formă de banalizare a expertizei, necesar a fi anterior validată, a înțelegerii și a capacității reale de a corespunde postului”, arată Atodiresei.

El conchide că „și în socialism validau scenografiile și apartenențele proletare”

USR Suceava a anunțat că cei care doresc să intre în competiția pentru funcția de prefect al județului Suceava pot depune dosarele până duminică la ora 23:59.

„Comisia de Selecție a dosarelor se va întruni în cursul săptămânii viitoare, pentru a alege, prin vot secret, o listă de trei nume. Lista va fi trimisa Biroului Național USR, care va începe intervievarea candidaților, cărora li se solicită și un film de prezentare de maximum 5 minute. Prefecții și subprefecții vor fi numiți începând cu data de 8 martie 2021”, a menționat liderul USR Suceava, Teodora Munteanu.


Intră acum și în grupul de