Liderul Uniunii pentru Bucovina, Alin Opincaru, decis să inițieze proteste pentru a se schimba ceva în Suceava: E o cârpeală de 20 de ani. Cârpeala asta se vede în tot ce înseamnă viața orașului//VIDEO


Intră acum și în grupul de

Președintele Uniunii pentru Bucovina, Alin Opincaru, a declarat, joi, la Subiectul Zilei de la News Bucovina că în următoarea perioadă va încerca să sensibilizeze cât mai mulți oameni privind situația din oraș astfel încât presiune pe autorități să fie atât de mare încât să ducă la schimbările dorite de suceveni.

Alin Opincaru a spus că, din păcate, Suceava este un oraș urât, un oraș mohorât, un oraș gri, mizerabil,  în care în majoritatea instituțiilor statului cetățeanul este tratat stupid.

„Noi discutăm de lucruri macro într-un oraș care este sub micro. Nu poți să privești în sus când tu trebuie să te ferești de noroaiele de pe șosele.Aștept niște lucruri normale în orașul acesta”, a spus Opincaru.

Liderul Uniunii pentru Bucovina este convins că sunt foarte mulți oameni care nu mai suportă situația, dar că stau în casă la alegeri și comentează pe Facebook și cam atât.

El a spus că lumea e nemulțumită, dar că încă această nemulțumire nu a fost transferată în spațiul public.

„Vom putea rezolva prin puterea exemplului. Eu, în următorii patru ani voi ieși în stradă și nu numai o dată voi ieși. Voi suna pe toți cei care vor să iasă să vedem dacă putem să sensibilizăm oamenii. În momentul acesta oamenii caută modele, oamenii caută acum oameni puternic în spatele cărora să se poată alinia”, a spus Alin Opincaru.

El crede că dacă la fiecare situație punctuală vor ieși câteva persoane pentru a-și exprima nemulțumirea atunci se va putea declanșa o acțiune care va fi ca bulgărele de zăpadă care se rostogolește și tot crește.

„Doar așa putem să schimbăm niște lucruri”, a spus Opincaru.

El a explicat că autoritățile trebuie să se preocupe de înființarea de noi locuri de muncă, să ajute antreprenorii, să fie de partea celor care investesc bani și aduc bani în județ ca să nu mai fie Suceava pe ultimul loc ca și venituri, iar apoi se vor vedea și rezultatele.

„E o cârpeală de 20 de ani. Cârpeala asta se vede în tot ce înseamnă viața orașului. Probabil că oamenii s-au săturat să audă reproșurile astea permanente, dar, probabil,  vor înțelege, își vor da seama că un om nu poate schimba tot ce se întâmplă în oraș și doar împreună vom reuși prin civilizație, prin dorință, prin implicarea fiecăruia să facem câte ceva”, a mai spus Alin Opincaru.


Intră acum și în grupul de