Viceprimarul USR Teodora Munteanu, despre construcția unui corp al USV în Parcul Universității: De ce să căutăm soluții tehnice să o înghesuim acolo, să tăiem copaci, când poate fi construită în campusul de la Moara?//VIDEO


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul USR al Sucevei, Teodora Munteanu, a declarat, joi, la Analiza de Seară de la News Bucovina că nu poate fi de acord cu construirea unei clădiri în Parcul Universității pentru că este afectat acest spațiu verde al orașului.  

„Noi dorim ca Universitatea să construiască o Facultate de Medicină. Dorim să sprijinim Universitatea. Nu avem nimic împotriva acestei facultăți”, a spus Munteanu.

Ea a spus că a participat ca invitat la comisia tehnică unde a văzut această cerere pentru un aviz de oportunitate.

„Acolo scria regim de înălțime maxim, subsol, parter plus zece etaje. Acesta este regimul maxim de înălțime pe care l-au solicitat”, a declarat viceprimarul.

Ea a adăugat că în comisia tehnică a spus că nu i se pare potrivit ca în Parcul Universității, singurul parc din zonă, să se facă această construcție.

„Au spus că vor reduce regimul de înălțime la P plus 8. Am întrebat de ce nu construiesc o nouă clădire, o nouă facultate la Moara unde au teren foarte mare. Au spus că Facultatea de Medicină trebuie să fie aproape de spital și le-am spus să relocheze o altă facultate la Moara. Ar putea să facă Facultatea de Silvicultură acolo pentru că au început un parc dendrologic”, a declarat viceprimarul.

Teodora Munteanu consideră că toată lumea, împreună, cu bună credință, poate găsi o soluție.

„Ei spun că pe acel teren de la Moara nu au utilități. Totuși, ei au acel teren de zece ani. trebuia ca în acest timp să fi găsit o posibilitate să aducă utilitățile acolo”, a adăugat viceprimarul.

Teodora Munteanu a menționat că în apropiere este și sediul Direcției Silvice Suceava, o clădire foarte frumoasă, iar construcția se va face pe piloni și se va trece pe sub clădire.

„De ce trebuie să găsim niște soluții tehnice să o înghesuim acolo? Se vor tăia și nouă copaci. Este prevăzut acolo”, a menționat ea.

Totodată, viceprimarul a subliniat că nu vrea să se gândească cum va arăta parcul respectiv la vară când vor trece betoniere pe acolo, când vor trece mașini cu materiale.

Ea a menționat că a constatat că doar puțini cetățeni sunt de acord cu ridicarea respectivei clădiri.

Mai mult, Teodora Munteanu a declarat că a cerut și că speră ca să se rezolve cât de curând ca Suceava să aibă un arhitect șef și Planul Urbanistic General să fie aprobat.

Potrivit viceprimarului, PUG este acum la avizare la instituții de mediu.


Intră acum și în grupul de