Deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor: Autostrada Nordului va rezolva și problema centurilor ocolitoare pentru Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc , Gura Humorului și Suceava


Intră acum și în grupul de

Deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor a declarat, miercuri, că a purtat discuții cu conducerea CNAIR privind derularea procedurilor în vederea realizării Autostrăzii Nordului și că prin proiectare acest drum de mare viteză va rezolva și problema centurilor ocolitoare de pe traseu.

„Am participat împreună cu domnul senator PNL de Suceava Daniel Cadariu la o întâlnire pe care am programat-o încă de săptămâna trecută cu conducerea Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere având ca principală temă de discuție derularea procedurilor pentru proiectul Autostrăzii Nordului, un proiect pe care, în calitate de parlamentar de Suceava, l-am inițiat și susținut în Parlament și a devenit lege”, a spus Fădor.

Ea a arătat că în urma discuțiilor cu directorul general al CNAIR, Mariana Ioniță, se poate spune că proiectul Autostrăzii Nordului intră în linie dreaptă

Angelica Fădor a menționat că fișele de proiect arată că acest drum de mare viteză care va lega Suceava de Baia Mare prin Vatra Dornei va rezolva și problemele centurilor ocolitoare de pe traseu și că Autostrada Nordului va avea rol de variantă ocolitoare pentru municipiul Suceava, orașul Gura Humorului, dar și pentru municipiile Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Bistrița, Dej și Baia Mare.

„Doamna Mariana Ioniță ne-a prezentat stadiul actual al proiectului, arătând că pentru loturile 2 și 3, respectiv Bistrița-Vatra Dornei ( 83 km) și Vatra Dornei-Suceava (107 km) urmează să fie semnate contractele cu câștigătorii licitațiilor pentru realizarea studiilor de fezabilitate, iar pentru lotul 1 Baia Mare-Bistrița (145 km) unde s-a contestat rezultatul licitației urmează să se continue procedura de atribuire prin reevaluarea ofertei contestatarului și a ofertei declarate câștigătoare”, a spus Fădor.

Ea a explicat că după semnarea contractelor urmează să se înceapă proiectarea studiilor de fezabilitate care vor trebui finalizate în maximum 18 luni.

„Sunt convinsă că proiectul va fi mult accelerat pentru că actuala guvernări este decisă să dezvolte infrastructura de transporturi care este deficitară și sper că se va intra mai repede în procedurile de atribuire a lucrărilor de construcție.

Autostrada Nordului este o necesitate pentru o zonă cu câteva milioane de locuitori și va fi un factor important ce va contribui la dezvoltarea regiunii și atragerea de investiții care să genereze locuri de muncă bine plătite.

Autostrada Nordului va fi drumul pe care vor veni în Bucovina investitori, turiști și vor reveni acasă zeci de mii de suceveni care acum lucrează în străinătate”, a conchis Angelica Fădor.


Intră acum și în grupul de