Viitorul prefect, Iulian Cimpoeșu, a fost victimă a hoților în Șcheia și anunță că va impune măsuri pentru a crește siguranța cetățenilor: Este greu de gestionat situația pentru că a luat prea mare amploare.


Intră acum și în grupul de

Prefectul nominalizat de USR pentru județul Suceava, Iulian Cimpoeșu, a declarat, vineri, la Subiectul Zilei de la News Bucovina că va impune măsuri pentru creșterea siguranței cetățenilor, în special în comuna Șcheia, unde are și el domiciliul, fiind și el o victimă a hoților.

„Cunosc  foarte bine problemele din Șcheia. În politică am intrat datorită problemelor din Șcheia. În buricul târgului nu era canalizare, nu era apă deși e cea mai bogată comună din județ, o comună cu un potențial uriaș de dezvoltare. Într-un studiu e pe locul 3 în Moldova și pe locul 38 în țară ca potențial de dezvoltare, dar acest potențial nu a fost valorificat”, a spus Cimpoeșu.

El a menționat că și el locuiește pe o stradă unde toate utilitățile sunt private, aduse de cetățeni, pe bani mulți.

„Din punctul de vedere al siguranței cetățeanului sigur trebuie intervenit. După ce s-a făcut acum câțiva ani Poliția locală credeam că se vor mai rezolva problemele, dar nu s-a prea mișcat Poliția locală. S-au făcut 11 posturi, acum mai sunt șapte ocupate. Voi interveni inclusiv prin discuții cu Jandarmeria pentru patrulare”, a spus viitorul prefect.

El a amintit că a bătut la pas toată Șcheia în campania electorală, iar prima senzație acolo pe străzi este că de o fortăreață.

„Casele cu ziduri foarte înalte, cinci-șase câini în curte, plus sisteme de supraveghere video și tot intră hoții fără probleme. Îmi era frică să pun un pliant la poartă pentru că sărea câinele, dar ei, nu înțeleg cât tupeu pot să aibă”, a spus Cimpoeșu.

El a menționat că va discuta cu Jandarmeria despre situația din Șcheia și consideră că acolo trebuie făcute patrule mixte.

„Poliția locală să fie Poliție locală, altfel nu-și are rostul. Trecem de la munca de birou la munca de patrulare”, a spus Cimpoeșu.

El s-a arătat indignat de tupeul celor care comit infracțiuni și a amintit că în urmă cu doi ani s-au tăiat cauciucurile mașinei de poliție în curtea Poliției.

Cimpoeșu consideră că va trebui rezolvată și problema cu luarea în evidență a persoanelor care nu au domiciliul în comună, dar și soluționată problema autorizațiilor de construire.

„Eu însumi am fost o victimă. Când era casa în contrucție mi s-a furat totul. Nici până acum n-am recuperat paguba”, a spus Cimpoeșu.

El a arătat că acel hoț a fost acuzat că a omorât doi bătrâni și le-a furat pensia în județul Iași și ca să fie mutat în arestul Suceava s-a autodenunțat și cu furturile din Suceava.

„Este greu de gestionat situația pentru că a luat prea mare amploare”, a mai spus Iulian Cimpoeșu.


Intră acum și în grupul de