Deputatul PNL Ioan Bălan spune că schimbările din instituțiile descentralizate se vor face doar dacă situația o va impune în urma evaluărilor și restructurărilor dispuse de ministere. E crede însă că aceste funcții ar trebui să fie pe mandat guvernamental


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele regional al PNL deputatul de Suceava Ioan Bălan a declarat, vineri, la o ediție specială a emisiunii Subiectul Zilei de la News Bucovina că eventuale înlocuiri de conduceri la instituțiile descentralizate din județul Suceava se vor face doar prin concurs și dacă postul este vacantat ca urmare a unor evaluări sau restructurări realizate de ministerele de resort.

Ioan Bălan a spus că opinia sa este însă că șefii instituțiilor decocentrate ar trebui să fie pe mandat guvernamental.

„Când vine Guvernul, vine cu echipa lui până la nivel de județ”, a spus deputatul liberal.

El consideră că ar trebui procedat la fel ca și în situația prefecților și subprefecților care acum sunt asumați politic.

„De ce spun asta? Pentru că nu vom mai avea situațiile acestea stânjenitoare în care PSD chema la rând nu știu câți directori. Ce presiuni au fost puse pe ei ca să-și dea demisia pentru că nu puteau fi demiși pentru că trebuia pusă în funcție camarila pesedistă”, a explicat Ioan Bălan.

El a subliniat că actuala guvernare nu va acționa în acest fel.

„Noi nu suntem în situația de a face lucrurile în felul acesta, dar dacă ministerele de resort vor avea programe de restructurări, de evaluări și situația o va impune, pe bază de concurs lucrurile acestea se vor întâmpla”, a spus Ioan Bălan.

El a argumentat că se impune ca șefii de instituții deconcentrate să fie pe mandat guvernamental pentru că se ajunge în situații hilare când șeful instituției, fiind de la un partid opozant, critică politicile pe care trebuie să le aplice.

„Acești oameni trebuie să pună în practică politica guvernamentală. Vă amintiți că am avut candidați, șefi de servicii deconcentrate, care tocmai criticau guvernul pentru măsurile pe care le luau”, a spus Ioan Bălan.


Intră acum și în grupul de