Drama trăită de activistul civic sucevean Andrei Bacoș este principalul motiv pentru care e determinat să lupte pentru ca Suceava să devină un oraș al tuturor tinerilor


Intră acum și în grupul de

Activistul civic sucevean Andrei Bacoș a dezvăluit, marți, la Subiectul Zilei de la News Bucovina drama pe care a trăit-o în copilărie și argumentează de ce nu mai vrea ca din Suceava să plece tinerii.

„Îmi doresc ca Suceava să devină un oraș al tuturor tinerilor, să nu mai plecăm în afara țării”, a spus Andrei Bacoș.

Activistul civic sucevean, în vârstă acum de 34 de ani, a trăit de la 8 ani cu părinții plecați la muncă în străinătate.

„Din 1996 mama e plecată în Grecia. Tata din 1995. Sunt 26 de ani”, a spus Andrei Bacoș.

El a arătat că din cauza traiului pe care îl au mulți părinți sunt nevoiți să plece din țară, să-și lase copiii în spate.

„Eu știu exact ce înseamnă asta. Știu cum e să crești cu părinții la distanță. Este foarte greu, mai ales când ești copil”, a spus Andrei Bacoș.

El și-a amintit că la acea vreme scria o scrisoare și ajungea după două săptămâni în Grecia la părinții săi. „Așteptam un telefon la o săptămână. Mergeam doi kilometri pe jos până la telefon”, a rememorat Andrei Bacoș vremurile când nu exista telefonie mobilă.

Activistul civic sucevean spune că acum, chiar dacă avem toată tehnologia nouă de comunicare pare să nu mai avem timp să mai vorbim cu cei dragi.

Andrei Bacoș a arătat și cum a început, împreună cu Vasile Bolohan, plecat la muncă în Marea Britanie, să facă acțiuni de caritate.

El a spus că sunt mii de copii în județul Suceava în situații de sărăcie severă, că sunt foarte multe persoane care nu au niciun ajutor.

Andrei Bacoș a explicat că mulți suceveni trec prin perioade dificile, nu au niciun sprijin de la autoritățile locale și nu știu cum să depășească aceste situații.

Vezi integral interviul cu Andrei Bacoș


Intră acum și în grupul de