Consilierul local sucevean Radu Pricope dezvăluie că „dezbaterea” privind Parcul Șipote a fost tranșată din 2018 când Primăria Suceava a contractat studiul de fezabilitate, iar parcul nici nu era transferat//VIDEO


Intră acum și în grupul de

Consilierul local sucevean Radu Pricope (Pro România) a declarat, luni, la Analiza de Seară de la News Bucovina, că discuțiile privind o consultare publică privind amenajarea Parcului Șipote pare să fi fost deja tranșată de doi ani de primarul Ion Lungu care a contractat deja studiul de fezabilitate pentru acest parc când municipiul nu avea parcul în proprietate.

El a declarat că pentru orice proiect de investiție avem obligația de a respecta legislația.

Radu Pricope a explicat că prima dată se redactează o notă conceptuală în care se trec elemente-cadru prin care să se ajungă la fundamentarea unei teme de proiectare și se trec sumele de care este nevoie.

„După tema de proiectare se întocmește studiul de fezabilitate. Noi avem deja o planșă publicată, cu un cartuș al proiectantului. Suntem la faza SF.Ca să ai SF trebuia să ai temă de proiectare”, a spus Pricope.

El a arătat că atunci când se face dezbatere publică aceasta este pentru fixarea temei de proiectare, dar că deja aceasta a fost stabilită fiind elaborat studiul de fezabilitate.

Consilierul local a spus că a căutat firma care a executat lucrarea pe SICAP și că este o firmă din Iași care din data de 21.12. 2018 a contractat serviciile cu Primăria Suceava,  dată la care Parcul Șipote nu fusese transferat în administrarea Primăriei Suceava.

„Au contractat servicii în 2018, dată la care parcul nu făcuse obiectul transferului către municipiul Suceava. Avem un SF, avem un contract, iar la firma respectivă sunt doi arhitecți care semnează planșa, în condițiile în care firma în 2018 și 2019 avea un singur angajat”, a spus Pricope care a menționat că prețul a fost de circa 98.000 de lei.

„Suntem în situația în care avem o firmă cu un angajat care elaborează un SF pentru Parcul Șipote când nu era transferat”, a menționat consilierul local.

El a subliniat că acum sunt puși cetățenii să se pronunțe pe ceva ce s-a stabilit.

„Am pretenția că atunci când sunt chemat în deliberativ să nu fiu tratat la diverse. Sunt elemente care țin de viitorul acestei comunități pe termen lung. Nu avem zece parcuri Șipote, ci doar unul care pentru suceveni e o adevărată perlă”, a spus Pricope.

Consilierul local spune că se va încerca să fie recreionată documentația tehnică astfel încât să servească mai bine interesele sucevenilor.

„Nu proiectăm un drum, o alee. Trebuie să dăm un contur cât mai optim acestui parc”, a declarat Radu Pricope.


Intră acum și în grupul de