Senatorul PSD Ioan Stan: Refuzul Guvernului de a pune în dezbatere PNRR arată că se dorește o împărțire pe criterii strict politice a fondurilor UE și nu după nevoile reale ale românilor


Intră acum și în grupul de

Președintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, consideră că este obligatoriu ca Planul Național de Redresare și Reziliență să fie pus în dezbatere parlamentară, apreciind că, în caz contrar, guvernanții doresc să facă o alocare a banilor pe criterii strict politice.

„După ce au mimat consultarea cu patronatele și sindicatele pe tema Planului Național de Redresare și Reziliență, ulterior refuzând fără nicio motivare orice dezbatere parlamentară cu toate partidele politice, iată că liderii Coaliției Austerității se strâng în spatele ușilor închise, la Cotroceni, pentru o împărțeală pe criterii cel puțin discutabile a banilor europeni”, a spus Ioan Stan.

El a arătat că această „împărțeală” este făcută după modelul deja consacrat al Anexei 7.03 la bugetul statului, în care alocarea banilor se suprapune peste algoritmul politic al Coaliției PNL-USR-UDMR. „Această abordare este doar o manevră josnică care va aduce prejudicii tuturor localităților conduse de edili PSD, Guvernul Cîțu demonstrând din nou că nu este al tuturor românilor”, a spus senatorul social-democrat.

Ioan Stan consideră că nu există niciun argument pertinent pentru refuzul dezbaterii parlamentare pe tema PNRR, în afară de faptul că vor să împartă banii respectivi doar între partidele aflate  la guvernare.

„Astfel, întâlnirea de la Cotroceni, într-o formulă eminamente politică, nu poate avea alt obiect al discuției decât o împărțire pe criterii strict politice a fondurile UE și nu împărțirea lor după nevoile reale ale românilor”, a adăugat parlamentarul.

Senatorul PSD consideră că din acest punct de vedere, cel mai condamnabil dintre partidele aflate la putere este USR care atunci când era în opoziție critica vehement politizarea alocării fondurilor publice.

„Acum nu doar că uită poziția avută față de acest subiect, dar prin măsurile promovate de miniștrii săi (iar cel mai la îndemână exemplu este cel a ministrului Năsui care a reușit să îngroape economia românească în timp record), demonstrează că pentru  dânșii, România, este doar un teren de joacă. Nicidecum o țară care trebuie administrată cu seriozitate și responsabilitate”, a subliniat Ioan Stan.

El a reamintit că PSD va acorda votul pentru ratificarea suplimentării contribuției României la UE doar după ce Guvernul va pune Planul PNRR pe masa consultărilor parlamentare.


Intră acum și în grupul de