Deputatul PSD George Șoldan: Deputații de la guvernare au votat împotriva impozitării zero a HoReCa pentru că ar fi suficiente măsurile de care aceștia deja beneficiază


Intră acum și în grupul de

Deputatul PSD de Suceava George Șoldan acuză parlamentarii puterii că s-au opus vehement adoptării de noi măsuri pentru sprijinirea industriei HoReCa motivând că pentru acest sector s-au adoptat suficiente măsuri.

„Colegii mei deputați de la PNL și USR-Plus din Comisia pentru Politică Economică, Reformă și Privatizare au afirmat, în cadrul dezbaterilor la Proiectul legislativ privind acordarea mai multor facilități pentru industria HORECA, inclusiv scutirea de la plata impozitelor pentru anii fiscali 2020, 2021 și 2022, că măsurile luate deja de Guvern „sunt suficiente””, susține Șoldan.

El a subliniat că reprezentanții coaliției de guvernare din comisie s-au opus vehement adoptării unor noi măsuri de sprijin pentru industria HORECA.

Deputatul sucevean arată că prin acest proiect legislativ, adoptat de Senat, 40.000 de societăți comerciale care au capital românesc și care au fost afectate de restricțiile pandemiei, ar putea beneficia de scutirea plății impozitelor pentru anii fiscali 2020, 2021 și 2022,.

„Votul „împotrivă” al celor din PNL și USR-Plus demonstrează lipsă de consecvență, dezinteres și o sfidare directă la adresa HoReCa. În timp ce în spațiul public aruncă texte despre cât de interesați sunt de salvarea HoReCa, în spatele ușilor închise, la vot, am văzut adevărata lor față și modul cinic în care abordează acest segment important al economiei românești”, a declarat George Șoldan.

El consideră că actuala „coaliție de strânsură” guvernează doar prin declarații contradictorii, ceea ce demonstrează haosul în care duce România.

„Comportamentul celor de la coaliția de guvernare arată degringolada, lipsa de busolă a celor care ar trebui să mențină un echilibru economic stabil în societatea românească”, a spus Șoldan.

„Domnilor de la PNL și USR, nu este suficient cât faceți pentru HORECA! Contribuabilii din domeniu au nevoie de sprijin real, concret, direct, nu de lozinci de opoziție. Treziți-vă, sunteți la guvernare! Al treilea val al pandemiei bate la porțile României, iar domeniul HoReCa va fi afectat și mai grav. Aceste duble măsuri pe care le practicați afectează peste 400.000 de angajați în acest domeniu și o industrie care plătește taxe și impozite importante la bugetul de stat”, a transmis deputatul social-democrat.


Intră acum și în grupul de