Președintele PSD Rădăuți, Nistor Tatar, spune că cei trei consilieri locali excluși din PSD au trădat în favoarea PNL: Vom face curățenie și ne pregătim de următoarele alegeri


Intră acum și în grupul de

Președintele organizației municipale PSD Rădăuți, Nistor Tatar, a declarat, vineri, la Subiectul Zilei de la News Bucovina că cei trei consilieri locali PSD excluși din partid, Florin Preda, Adrian Jecalo și Ionuț Mitrofan, au trădat în favoarea PNL.

„Jecalo și cu Mitrofan trebuiau dați afară de când au ales vicele. De atunci trebuiau dați afară din partid, dar li s-a mai dat o șansă la timpul respectiv”, a spus Tatar.

El a adăugat că aceștia nu au înțeles nimic din șansa oferită și că au continuat să se comporte în același fel având interese și legături cu primarul PNL Bogdan Loghin.

Tatar a exemplificat că situația lui Adrian Jecalo care a ajuns să fie propus de PNL pentru comisia de evaluare a activității managerului Spitalului Municipial deși s-au făcut propuneri la partid.

„Propun ei oamenii în locul nostru”, a spus președintele PSD Rădăuți.

El a arătat că „trădătorii au apărut acum, în momentul când PNL s-a folosit de ei” și că acum a ieșit la suprafață trădarea, când PNL s-a folosit de ei.

Nistor Tatar a recunoscut că el i-a propus pe locuri eligibile pe cei trei și că deși a primit niște informații de la niște colegi din partid să fie atent la Adrian Jecalo nu le-a luat în considerare pentru că acesta era de opt ani în partid, a mai fost consilier și nu a fost nicio problemă.

„Actualul primar probabil își dorește să conducă și PSD. A fost în mijlocul nostru. A avut niște legături și cu domnul Jecalo și cu alții.  Actuala guvernare nu face cum a făcut PSD. Ei intră la rupere. Când se intră la rupere atunci unde știi că găsești un punct slab lovești. Sunt cei doi directori de școli șantajabili pe buget și funcții. Ei caută să se reorienteze pentru când se vor da concursurile pentru funcție în vară”, a explicat Tatar.

El a deplâns soarta celor din PNL nu prind funcții pentru că le ocupă cei trei excluși din PSD.

„Nu mai au loc la funcții cei din PNL cum au loc aceste trei persoane. Noi trebuie să facem curățenie și să ne pregătim pentru următoarele alegeri”, a declarat Tatar.

El a mai spus că Adrian Jecalo l-ar fi trădat și în campania electorală pentru că a transmis informații din interiorul PSD la cei din PNL și că a aflat recent de această situație.

Nistor Tatar a mai spus că celor trei li s-a explicat că dacă primarul Bogdan Loghin avea asigurată majoritatea în Consiliul Local Rădăuți nu erau interesanți și că vor deveni „istorie” imediat ce vor părăsi Consiliul Local Rădăuți după finalizarea procedurilor interne de contestare a deciziei de excludere.

„Nu stăm noi remorca PNL la Rădăuți. Noi suntem partid social-democrat, avem doctrina noastră și ne respectăm ceea ce trebuie să respectăm. Ce decidem în Birou, aia trebuie să facem”, a declarat Tatar.

El a dat ca exemplu că în Biroul PSD s-a stabilit să fie votată o anumită persoană pentru CA al Spitalului Municipal, iar doi consilieri locali PSD au votat candidatul propus de PNL.


Intră acum și în grupul de