Poliția Suceava: Alți doi tineri reținuți de polițiști pentru furturi și tâlhării după o nouă acțiune desfășurată pe raza comunei Șcheia


Intră acum și în grupul de

Având în vedere situația operativă complexă existentă pe raza comunei Șcheia, Poliția Municipiului Suceava și Secția de Poliție Rurală Șcheia au organizat, vineri, o nouă acțiune cu efective mărite pentru a se asigura un climat optim de siguranță publică pentru cetățeni, protejarea patrimoniului acestora, precum și siguranța traficului rutier, anunță Poliția Județeană Suceava.

Potrivit sursei citate, s-a avut în vedere creșterea vizibilității elementului polițienesc în stradă pentru prevenirea și combaterea infracționalității și implicit pentru a genera un efect preventiv general.

La acțiune au participat peste 30 de polițiști și au fost utilizate 12 autospeciale de poliție.

În acțiune au fost angrenați lucrători din cadrul Poliției Municipiului Suceava și structurile subordonate sprijiniți de două grupe de luptători din cadrul I.P.J. Suceava – Serviciul de Acțiuni Speciale.

Pe parcursul acțiunii, în paralel cu activitățile operative desfășurate în teren (patrulări, legitimări de persoane, filtre rutiere, activități de prevenire a răspândirii SarsCov2) au fost puse în executare mai multe mandate de aducere față de persoane care sunt cercetate în dosare penale instrumentate la nivelul SPR 9 Șcheia, cu spijinul I.P.J. Suceava – Serviciul de Acțiuni Speciale.

Astfel, a fost soluționată o cauză din data de 1 martie 2021, când în jurul orei orele 14:30, Poliţia Suceava a fost sesizată de către un bărbat de 53 ani, cu privire la faptul că persoane necunoscute i-au spart geamul din stânga față al autoturismului și din interior i-au sustras o borsetă în care avea bani și acte.

Valoarea totală a prejudiciului a fost evaluată de către partea vătămată la suma de 15.000 lei.

În cauză  a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „furt calificat”.

Urmare a activităților investigative și de cercetare penală, în cadrul acțiunii, la data de 19.03.2021 s-a reușit administrarea probatoriului necesar pentru reținerea și introducerea în arestul IPJ Suceava a persoanelor bănuite de comiterea faptei, respectiv doi tineri de 18 și 16 ani ani din comuna. Șcheia.

De asemenea, în sarcina tânărului de 18 ani a fost probată și activitatea infracțională într-o tentativă de tâlhărie comisă la data de 14 martie 2021 când la Spitalul Județean Suceava s-a prezentat un bătrân de 83 ani, care a reclamat că o persoană necunoscută a încercat să-l deposedeze de bunuri prin acte de violență.

S-a stabilit că în jurul orei 12:50, bătrânul care se afla la ieșirea din municipiul Suceava către comuna Șcheia a fost abordat de tânărul de 18 ani din Șcheia, care după ce l-a îmbrancit pierzându-și echilibrul, a căutat în buzunarele victimei fără a găsi bani sau alte valori, ulterior fugind către comuna Șcheia. 

Persoana vătămată nu a suferit leziuni sau pagube materiale.     

În urma activităților  de cercetare penală, la data de 19.03.2021, în cadrul acțiunii desfășurate, polițiștii au dipus reționerea tânărului de 18 ani și introducerea în arestul IPJ Suceava.

Ulterior, față de acesta, instanța de judecată a emis și mandatul de arestare pentru 30 de zile.

„Astfel de acțiuni cu efective sporite vor continua săptămânal, prioritatea polițiștilor fiind creștertea gradului de siguranță în această comunitate și tragerea la răspundere a tuturor celor care nesocotesc legea”, anunță Poliția Suceava.


Intră acum și în grupul de