Peste un milion de lei a costat până acum doar paza „epavei” Casei Corpului Didactic, atrage atenția activistul civic sucevean Andrei Bacoș. Până acum în clădire s-au investit 2,5 milioane de lei


Intră acum și în grupul de
Casa Corpului Didactic Suceava

Activistul civic sucevean Andrei Bacoș a declarat, marți, la Subiectul Zilei de la News Bucovina că investiția Casei Corpului Didactic, amplasată lângă șoseaua de centură a Sucevei, era prevăzută să coste la momentul începerii lucrărilor, în 2012, două milioane de euro, iar doar paza acestei clădiri a costat până acum peste un milion de lei.

El a arătat că până acum în clădire s-au investit 2,5 milioane de lei, iar din 2016 lucrările s-au stopat.

Bacoș a spus că în zona respectivă nu există niciun fel de utilități și că atunci când a fost aprobată construcția se spunea că în apropiere sunt case deși nu sunt nici acum.

Unul dintre cei patru paznici alocați acestei zone a spus că din 2012 se ocupă de paza acestei clădiri și că dacă nu ar fi fost pază nu ar mai fi rămas nimic acolo.

Suceava REALĂ, ep. 10 – Casa Corpului Didactic sta in paragina de 10 ani

Suceava REALĂ, ep. 10 – Casa Corpului Didactic sta in paragina de 10 ani. Ei vor sa realizeze autostrada pana la Siret in 5 ani!!🚧🚧🚧

Publicată de NewsBucovina.ro pe Luni, 29 martie 2021

„Dacă n-ar fi pază și fierul l-ar lua”, a spus paznicul care a adăugat că „aici le-a luat și ciorba la oameni de pe masă”.

Andrei Bacoș spune că s-au cheltuit peste un milion de lei pentru pază, adică 11.000 de lei lunar, și că investiția a costat până acum 2,5 milioane de lei.

Și Grădinița de pe Zamca a fost începută în aceeași perioadă când a început și Casa Corpului Didactic, a spus Bacoș care a constatat că nici în acest an nu s-au alocat fonduri pentru construirea grădiniței.

„Pe Zamca se merge la grădiniță într-un internat. Era o prioritate acea grădiniță. Au băgat un milion de lei și mai era nevoie de două milioane de lei, dar la cum au explodat prețurile va costa dublu”, a spus Bacoș.


Intră acum și în grupul de