Deputatul PSD Mirela Adomnicăi: Le cerem actualilor guvernanți să facă pentru județul Suceava măcar cât a făcut PSD, care a asigurat cele mai mari alocări prin PNDL și CNI acestui județ. Într-un an și jumătate nu au reușit nici măcar să includă Pașcani-Siret în traseul A 7


Intră acum și în grupul de

Deputatul PSD de Suceava Mirela Adomnicăi a declarat, vineri, într-o conferință de presă online că a constatat că parlamentarii de Suceava ai actualei guvernări continuă să dea vina pe PSD pentru nerealizările lor și le transmite că PSD este de un an și jumătate în opoziție, iar în această perioadă guvernarea de dreapta avea timp să facă ceea ce acuză că nu a făcut PSD.

Ea a arătat că cei care guvernează acum au pierdut alegerile, menționând că în județul Suceava, din cei 14 parlamentari, doar șase sunt parlamentari ai puterii.

Adomnicăi a spus că urmărește declarațiile și demersurile făcute în sprijinul județului Suceava de parlamentarii din arcul puterii și că aceștia continuă să dea vina pe PSD.

„Deși PNL guvernează de un an și jumătate, iar actualul guvern are deja trei luni de când se află la guvernare, tot PSD e de vină pentru că autostrada A 7 se oprește la Pașcani. Vreau să vă reamintesc că pentru autostrada A 7 ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat la șantierul de la varianta ocolitoare că pregătește documentația pentru studiul de fezabilitate și pentru Pașcani-Siret, iar în 2020 trebuia să intre în execuție această autostradă”, a spus Adomnicăi.

Ea a arătat că PSD a ieșit de la guvernare ca urmare a moțiunii de cenzură din 2019 și că după un an și jumătate abia s-a ajuns în situația în care în legea bugetului din 2021 s-a inclus, parțial, finanțare pentru studiul de fezabilitate de la Ploiești la Pașcani.

„Au avut la dispoziție un an și jumătate în care puteau să înainteze cu aceste demersuri astfel încât să avem cel puțin studiul de fezabilitate acoperitor până la Siret. Nici în Legea bugetului nu au prins-o pentru că ei au făcut bugetul, iar amendamentele noastre nu au fost votate și nici măcar în PNRR nu este prinsă această autostradă care să ajungă până la Siret”, a spus Adomnicăi.

Ea a reiterat că PSD este în opoziție de un an și jumătate și a cerut celor din arcul guvernamental să guverneze pentru că au vrut să guverneze.

„Prin moțiunea de cenzură au preluat o guvernare, au pierdut alegerile și au format o majoritate cu care guvernează de trei luni de zile. Le cerem în continuare să guverneze. Dacă nu sunt în stare, să plece!”, a spus Adomnicăi.

Parlamentarul social-democrat sucevean a amintit că în perioada când era prefect că parlamentarii partidelor aflate acum la guvernare acuzau PSD că neglijează județul Suceava.

Adomnicăi a spus că aceste acuze nefondate erau formulate deși județul Suceava a avut în timpul Guvernării PSD cea mai mare alocare prin PNDL 2 și că a trebuit să vină recent, la Suceava, ministrul Dezvoltării, Cseke Atilla, care să recunoască faptul că în timpul guvernării PSD județul Suceava a primit cele mai multe fonduri din țară prin Compania Națională de Investiții.

„Noi le cerem celor care se află acum la guvernare să facă pentru județul Suceava cel puțin cât a făcut guvernarea PSD și vom monitoriza și vom face un bilanț pe care îl vom arăta sucevenilor în fiecare an”, a spus Adomnicăi.


Intră acum și în grupul de