Bogdan Loghin explică scopul restructurării Primăriei Rădăuți: Creșterea capacității de atragere de fonduri pentru investiții și simplificarea accesului cetățeanului la servicii prin digitalizare


Intră acum și în grupul de

Primarul municipiului Rădăuți, Bogdan Loghin, a explicat, luni, la Subiectul Zilei, scopul restructurării din temelii a structurii funcționale a Primăriei Rădăuți precizând că rezultatul va trebui să fie o creștere a capacității de atragere de fonduri pentru investițiile dorite de rădăuțeni în paralel cu simplificarea accesului cetățenilor la serviciile municipalității prin digitalizare.

El a recunoscut că a fost foarte complicat să restructureze întreaga activitate a Primăriei și că a stat și până la 11 noaptea pentru a analiza pentru că este foarte dificil să iei decizii privind oamenii, privind situația lor.

„Am reformat în întregime Primăria”, a spus primarul.

El a arătat că, de exemplu, Compartimentul achiziții publice are acum un singur angajat și face parte dintr-o  structură cu multe compartimente sub un singur șef și că nu putea un singur om face față la atâtea compartimente.

„Am luat posturi și am suplimentat la achiziții publice la cinci , la fonduri europene am adăugat persoane”, a spus Loghin care a menționat că acestea reprezintă punctele care trebuie întărite pentru atragerea de fonduri europene și realizarea de investiții.

Pe de altă parte s-au redus numărul de posturi la contabilitate, sau la impozite și taxe.

Bogdan Loghin a menționat că noua structură va avea șefi interimari care vor fi urmăriți în următoarele luni cum acționează și ating obiectivele propuse.

„Trebuie să facem o schimbare. Ar trebui să lucreze mult mai bine, chiar dacă vor fi mai puțini. Din păcate pentru ei și din fericire pentru mine viața mi-a arătat că dacă vrei poți. (…)Eu vreau să-i văd că vor trage pentru Rădăuți”, a spus primarul Loghin.

El a mai arătat că din cele 38 de persoane care vor fi restructurate, 10 persoane sunt  paznici la Direcția de Asistență Socială.

„Am încercat să rotesc oamenii din primărie ca să suplimentez unde era nevoie”,a spus primarul.

Bogdan Loghin a estimată că va dura cel puțin două luni până se va pune în aplicare noua organigramă pentru că sunt de parcurs mai multe etape.

Primarul de Rădăuți a mai arătat că pe parcurs, există posibilitatea unor noi modificări de organigramă pe măsură ce se vor implementa anumite proiecte cum ar fi digitalizarea care va simplifica lucrurile pentru cetățenii orașului.


Intră acum și în grupul de