Dan Ioan Cușnir atenționează: De 13 ani viceprimarul Lucian Harșovschi se ocupă de parcări și habar nu are câte parcări sunt în oraș și câte mașini. Cum poți dezvolta un oraș fără să cunoști nevoile esențiale ale acestuia?


Intră acum și în grupul de

Președintele organizației municipale PSD Suceava, consilierul local Dan Ioan Cușnir, a atras atenția, luni, că de 13 ani, viceprimarul Lucian Harșovschi explică cum modernizează Suceava, începând cu fiecare scară de bloc, iar subiectul predilect este legat de parcările de reședință în condițiile în care acesta a dovedit în ședințele de Consiliu local că nu știe câte parcări sunt în municipiu și nici câte mașini sunt în oraș.

„Unul dintre subiectele preferate de către viceprimarul lui Ion Lungu, este cel al parcărilor de reședință. De 4 ani îi minte pe suceveni că nu a putut face parcări de reședința pentru că nu l-a lăsat PSD-ul, adevărul fiind acela că din cele 4.362 amplasamente care trebuiau inventariate, consilierii locali PSD s-au opus doar la 1.008 locații deoarece erau pe spațiul verde sau aveau copaci pe ele. Dacă ar fi vrut într-adevăr să facă treaba, nu l-ar fi împiedicat nimeni pe viceprimarul Harșovschi să demareze amenajarea celor 3.354 locuri de parcare care nu agresau spațiul verde dintre blocuri”, spune Dan Ioan Cușnir.

Mai mult, acesta arată că „minciuna are picioare scurte” și că adevărul iese întotdeauna la iveală, a venit și confirmarea că viceprimarul Lucian Harșovschi este complet nepregătit și habar nu are câte locuri de parcare sunt în Suceava, câte mașini sunt în Suceava și de câte locuri de parcare sunt necesare în fiecare cartier.

Potrivit lui Cușnir, în ședința de Consiliu Local din data de 25.02.2021, viceprimarul a fost avertizat de către consilierul local PSD Gabriel Buciac asupra faptului că Suceava nu are un regulament al parcărilor de reședință, ocazie cu care a fost întrebat și care este numărul exact al locurilor de parcare și al numărului de mașini din municipiu.

„Suntem stupefiați de răspunsul pe care l-a dat, cel care de 13 ani este direct răspunzător de parcările de reședință și ar fi trebuit să viseze aceste cifre: ” Vă aștept să stăm de vorba. Nu cred că trebuie să fim foarte scriptici, nu încap mașinile în municipiul Suceava. De aceea „trebuiește” soluții pentru transport alternativ pentru a stimula oamenii să meargă cu mijloace de transport în comun”. Întrebat din nou „Ne puteți prezenta public numărul de mașini și numărul de locuri de parcare din municipiul Suceava?”, răspunsul a fost la fel de halucinant pentru cineva care este plătit din bani publici de către suceveni: „Numărul de parcări vi-l pot da, îl vom scoate din program și vom face o informare la ședința următoare. La numărul de mașini trebuie de văzut la înmatriculări și la serviciul taxe și impozite. Este destul de greu!”.”, se arată în comunicatul semnat de Dan Ioan Cușnir.

Liderul opoziției din Consiliul Local Suceava subliniacă că „după 13 ani în care a încasat, din banii Sucevenilor, salariul de viceprimar, Lucian Harșovschi habar nu are câte mașini sunt în Suceava și implicit ce nevoie de locuri de parcare există în fiecare cartier”.

„Cum poți dezvolta un oraș fără să cunoști nevoile esențiale ale acestuia? Nu a reprezentat o surpriză faptul că, nici până la ședința de Consiliu Local din data de 25.03.2021, viceprimarul Harșovschi nu s-a documentat și nu a răspuns unor întrebări la care ar fi trebuit să le știe răspunsul și noaptea, dacă ar fi fost trezit din dulcele somn al unuia care este plătit din banii publici din taxele și impozitele sucevenilor”, a adăugat Cușnir.

El i-a transmis viceprimarului că este o obligația ca toate aceste aspecte să fie clare pentru a putea fi cunoscute nevoile sucevenilor și, ca o consecință, să se poată implementa soluții.

„Domnule viceprimar, avem obligația să fim scriptici, avem obligația să fim organizați, avem obligația să știm nevoile sucevenilor din fiecare cartier pentru a implementa cele mai eficiente soluții.  A trecut vremea minciunilor de pe rețelele de socializare, apucați-vă de treabă pentru că sunteți plătit din banii Sucevenilor!  Mentalitatea viceprimarului Harșovschi este de tipul „atât s-a putut”, „suntem în Suceava și nu se poate mai mult”. Noi nu putem fi de acord cu această resemnare mioritică și considerăm că Suceava merită mult mai mult și că varianta corectă este „Totul pentru Suceava!””, a arătat Dan Ioan Cușnir. 

El a subliniat că municipiul Suceava are nevoie de primenirea administrației locale, are nevoie de oameni noi, cu mentalități aliniate vremurilor.

„Nu poate moderniza Suceava Lucian Harșovschi, care timp de 13 ani, la căldurica umbrei lui Ion Lungu, a girat împreună cu acesta stagnarea modernizării și progresului Sucevei”, a conchis Dan Ioan Cușnir.


Intră acum și în grupul de