Deputatul PSD Eugen Bejinariu, analiză critică a situației actuale de la tribuna Parlamentului: În timp ce liderii țărilor europene dezvelesc deja speranța, la noi guvernanții proclamă zilnic apocalipsa care amplifică panica românilor


Intră acum și în grupul de

Deputatul PSD de Suceava Eugen Bejinariu a făcut, într-o declarație politică în Parlament, o analiză critică a situației actuale din țară, arătând că guvernanții din România proclamă zilnic apocalipsa, iar după ce premierul a lăsat să se întrevadă o rază de speranță, cioclii din subordine s-au grăbit să ucidă încrederea și entuziasmul.

„Cele trei mini-guverne din cadrul Guvernului României funcționează paralel, în sincope, sabotându-se cu cinism și prin aceasta alterând bruma noastră de nădejde că am putea avea parte de o viață de calitate mai bună”, a declarat Eugen Bejinariu.

El a apreciat că în acest guvern miniștrii liberali își croșetează forme de a-și rezolva camarila, la umbra faptului că marile preocupări sunt legate doar de pandemie în timp ce miniștrii progresiști avansează doar propria agendă și sunt preocupați doar de felul în care firmele apropiaților, ONG-urile de casă și oamenii lor fără școli pot accede la bunăstare.

„UDMR-ul, ca mereu, își urmărește destoinic obiectivele proprii, dar măcar miniștrii lor au viziune, coerență și un pragmatism binefăcător tuturor”, a continuat parlamentarul social-democrat.

Eugen Bejinariu a subliniat că, între timp, primul ministru – un dirijor fără orchestră -se împiedică în faptele miniștrilor săi, în propriile vorbe și cade  în ridicol la fiecare ieșire publică.

„Un prim-ministru neputincios și sabotat de propria non-echipă va eșua în misiunea de a trece țara peste efectele pandemiei”, consideră deputatul sucevean.

El a adăugat că atunci când în sfârșit a înțeles premierul că oamenii au nevoie de speranță ca să poată parcurge agonia, când în sfârșit a preluat premierul modelul liderilor care se adresează poporului arătând calea spre lumină, când în sfârșit, după un an de năpastă liderul guvernului aduce și vești bune despre un orizont apropiat al întoarcerii la normalitate, s-au grăbit cioclii din subordine să ucidă încrederea și entuziasmul.

„Ministrul sănătății, cel iresponsabil și ne-răspunzător, căci de la învestire a avut grijă să semneze un singur act, cel prin care și-a delegat atribuțiile astfel încât sa nu mai semneze niciodată nimic, acest ministru infatuat anunță că de fapt vor urma zile mai tragice decât cele cu care ne-am obișnuit”, a explicat deputatul.

Eugen Bejinariu a mai spus că atunci când toți se pregăteau să reînvețe speranța, s-a aflat de ordinul ministrului Sănătății care anunță apocalipsa Covid și faptul că toți suferinzii altor boli sunt lăsați în așteptarea morții.

„Paturile ATI pe care n-au fost în stare să le suplimenteze așa cum promiteau acum un an sunt toate acum alocate pentru pacienții Covid, nu se mai efectuează alte operații, nu se mai îngrijesc alți bolnavi.

 Spitalele pe care le-au lipsit de resurse nu vor mai face nici atât de puțin cât au făcut pentru bolnavii cronici în ultimul an, medicii de toate specializările sunt împinși brutal și iresponsabil doar către urgențele Covid, iar medicii de familie sunt transformați în asistente medicale specializate în administrarea vaccinului”, a adăugat Eugen Bejinariu.

Potrivit acestuia, zeci de mii de oameni cu afecțiuni cronice, bolnavi aflați în așteptarea unor tratamente și intervenții chirurgicale sunt condamnați la moarte și zeci de mii de medici și personal medical buimăcit de haosul directivelor pe care le primesc sunt obligați să își încalce jurământul profesional și să ucidă oameni prin neimplicare sau implicare defectuoasă.

„Toate acestea se suprapun peste refuzul guvernului de a extinde testarea, de a omologa forma științifică mai facilă a testelor antigen –formă pe care toate țările europene au acreditat-o tocmai pentru a ține sub control pandemia”, a mai declarat Eugen Bejinariu.

Parlamentarul social-democrat a apreciat că românii trăiesc o adevărată tragedie sub conducerea coaliției cinic-iresponsabile și o trăiesc perplecși, căci ea este comunicată cu zâmbet superior sau chiar mai rău, cu râsete imberbe de la pupitrul conferințelor de presă.

„Aș putea să admit că nu toți miniștrii cabinetului Cîțu au voluptatea răului, că nu toți au aceeași dorința de a crește tensiunea oamenilor, aș putea să admit că nu toți miniștrii sunt preocupați să apese pedala angoasei și să amplifice paroxistic îngrijorările legitime ale oamenilor, dar crima celor care proclamă zilnic apocalipsa și care amplifică panica românilor în timp ce liderii țărilor europene dezvelesc deja speranța, crima miniștrilor care anunță doar drame, refuzând soluții adoptate de alte state, această crimă n-ar fi posibilă fără neputința primului ministru”, a declarat deputatul sucevean.

Parlamentarul social-democrat s-a întrebat dacă actualii guvernanți se lutpă între ei pentru mai multă putere individuală, pentru glorie personală sau pentru bani.

„Nu știm dacă aveți agende separate, care se contrazic și se încurcă una pe cealaltă, nu știm dacă sunteți mânați în luptă de obiective diferite și viziuni incompatibile, nu știm dacă acționați așa doar din prostie sau și din rea-credință, dar știm că ne-ați făcut prizonierii unor traume și drame pe care le vor resimți mai multe generații de români”, a declarat deputatul.

El crede că nimeni nu va putea repara acest rău făcut românilor.

„Nimeni, nici măcar noi cei de la PSD, mereu eficienți în actul de guvernare, mereu îndreptați către grijile oamenilor, mereu rezolvitori de probleme economice și sociale, nici măcar noi când vom veni la putere în urma eșecului vostru administrativ marcat de omucidere, nici măcar noi nu vom putea repara răul pe care îl face românilor guvernarea voastră tragică”, a conchis deputatul Eugen Bejinariu.


Intră acum și în grupul de