Ioan Bălan: Mirela Adomnicăi poartă răspunderea morală pentru situația de la Serviciul de Permise și Înmmatriculări unde șeful a fost pus cu mânuța și semnătura ei. Văd că vrea să se poziționeze ca un lider absolut al Sucevei, iar moral mai are niște povești pe care ar trebui să le închidă


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele regional al PNL, deputatul de Suceava Ioan Balan, consideră că fostul prefect de Suceava, actualul deputat PSD Mirela Adomnicăi, poartă răspunderea morală pentru situația de la Serviciul de Permise și Înmatriculări Auto pentru că nu a acționat imediat prin destituirea șefului serviciului și a permis ca fenomenul de mituire să ia amploare.

Ioan Bălan s-a arătat, marți, la Subiectul Zilei de la News Bucovina, deranjat de faptul că deputatul Mirela Adomnicăi, într-o declarație publică, a făcut referire la el că face interpelări la adresa miniștrilor din guvernul condus de PNL și că face declarații politice.

Bălan a arătat că a făcut întotdeauna astfel de interpelări și declarații politice, în aceeași măsură și când era în opoziție cu Guvernul și când este la putere

„Dacă are intenții de candidatură în PSD și vrea să se folosească de mine ca de o trambulină în bătălia interioară din PSD îi stau la dispoziție, pot să vin într-o emisiune”, a spus Bălan.

El a menționat că Mirela Adomnicăi este în aceste zile într-un mare scandal politic pentru că la un serviciu din subordinea domniei sale pe toate televiziunile naționale se cărau găleți cu bani, lighene, roabe cu bani de niște cetățeni care au astăzi probleme, fiind vorba de cetățeni puși în funcție „cu mânuța și semnătura” ei.

„Știm foarte bine că la acel moment era prefect doamna Mirela Adomnicăi. Nu e niciun secret. Nu am făcut nicio clipă și nu am simțit nevoia să-mi fac capital politic, cățărându-mă, cum au făcut alții, pe nenorocirea pe care o trăia în acele momente Suceava”, a spus Bălan.

El consideră că Mirela Adomnicăi este autorul moral al acestei situații.

„Când ai pus un om într-o funcție publică, vrei sau nu, ți-ai asumat. În spate ai o poveste și nu îl pui că ți l-a recomandat cineva sau, cum a spus domnia sa, că i l-a adus cineva de mânuță. Păi dacă îmi aduce mie de mânuță pe cineva, un infractor, poate, eu nu sunt obligat să-l și pun. Îl mai și verific, iar dacă văd că respectivul a greșit îl trag pe dreapta. Nu mai anunț nicio instituție și pleacă acasă. Instituțiile să se sesizeze, sau le sesizez eu dacă știu despre ceva, dar primul lucru care mi-e la îndemână, fac schimbarea. Ori eu nu știu să fi făcut lucrul acesta”, a spus Ioan Bălan.

Deputatul liberal a mai arătat că a discutat cu subprefectul Daniel Prorociuc despre situația de la permise și înmatriculări unde programările se amânau cu lunile și că a discutat cu ministrul de Interne și că, la o săptămână s-a pus în mișcare acțiunea penală, ceea ce îl face să creadă că totul era o „șmecherie” cu aceste amânări astfel încât să-i determine pe oameni să încerce să-și rezolve problema altfel.

„Doamna Mirela Adomnicăi nu a fost fair-play. Tare mi-ar plăcea să intru într-o polemică cu doamna Mirela Adomnicăi pentru că văd că vrea să se poziționeze ca un lider absolut al Sucevei, iar moral mai are niște povești pe care ar trebui să le închidă, să le deconteze, să le albească și după aceea să vorbească mai departe”, a spus Ioan Bălan.

Parlamentarul sucevean a subliniat că el și-a făcut datoria de deputat de Suceava și că va interpela orice ministru, chiar prieten, pentru că vrea să aibă dovada publică a răspunsului.


Intră acum și în grupul de