Senatorul Ioan Stan spune că schimbarea ministrului Sănătății este un succes al opoziției făcute de PSD: Noul ministru are obligația de a repara urgent greșelile predecesorului său și de a oferi românilor o perspectivă predictibilă în privința gestionării pandemiei


Intră acum și în grupul de

Președintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a apreciat, joi, că revocarea lui Vlad Voiculescu din funcția de ministru al Sănătății este un succes al opoziției făcute de PSD și consideră că noul ministru numit va trebui să repare greșelile făcute de acesta.

„În afară de faptul că USR s-a făcut din nou de râs, iar premierul și-a consolidat statutul de marionetă, nu ne-am ales cu nimic important din această săptămână de criză politică. Reglarea de conturi și orgolii în interiorul coaliției de guvernare nu a  adus nimic bun în viața românilor. Chiar din contra! Iar în acest sens, trebuie de remarcat  actul adițional la acordul politic al coaliției, care nu menționează nimic concret, priorități și măsuri clare, cu termene precise și responsabilități pe niciun domeniu de interes. Nici în economie, nici în sănătate, nici în educație, nici agricultură, ș.a.m.d.”, a apreciat Ioan Stan.

El a menționat că din documentul respectiv reiese clar doar că prim ministrul nu mai poate schimba nici un ministru fără să-și ceară voie de la președinții partidelor din coaliția PNL-USRPLUS-UDMR ceea ce senatorul sucevean consideră că este jenant.

„Totuși, singurul lucru pozitiv de pe urma acestei crize  rămâne tocmai schimbarea din funcția de ministru al Sănătății a dlui Vlad Voiculescu, care era în mod evident depășit de tot ce s-a întâmplat în ultima vreme în domeniul pe care-l coordona. Trebuie spus că schimbarea acestuia este  un succes al opoziției făcute de PSD”, a spus Ioan Stan.

El arată că disputele din coaliție care au dus la revocarea lui Voiculescu au avut loc după ce PSD a depus a doua moțiune simplă împotriva acestuia.

„Pentru a pune capăt haosului din Sănătate, noul ministru are obligația de a repara urgent greșelile predecesorului său și de a oferi românilor o perspectivă predictibilă în privința gestionării pandemiei. În acest sens, în primul rând trebuie de urgență să obțină o rectificare a bugetului Sănătății pentru a asigura fondurile necesare pentru secțiile ATI. Este total greșit ca în plina pandemie aceste secții să rămână fără bani. În al doilea rând, trebuie să găsească soluții pentru  decontarea cât mai rapidă de către Casa de Asigurări de Sănătate a cheltuielilor spitalelor, pentru a se împiedica intrarea în faliment a acestora. În al treilea rând, trebuie să vină rapid cu un calendar de revenire la normalitate, de ridicare treptată a restricțiilor”, a adăugat senatorul social-democrat.

El consideră că poate cel mai grav lucru din această pandemie, pe lângă riscul de îmbolnăvire, este starea de haos și impredictibilitate generată de actuala guvernare.

„De asemenea, credem că ar mai trebui să elimine prostia cu închiderea magazinelor la ora 18:00, care este cea mai absurdă restricție impusă până acum în pandemie. Și nu în ultimul rând, prin colaborarea cu ministerul Educației, să pregătească redeschiderea școlilor în regim de funcționare normal. Pentru că, pe termen lung, efectele negative ale „improvizației”  numite școala online, nu poate fi cuantificat și este păcat de viitorul acestor copii”, a conchis Ioan Stan.


Intră acum și în grupul de